Svininfluensan är tillbaka

Av , 4 januari, 2011 11:23

Som ni kanske läst i media är svininfluensan tillbaka. Vi som äter imurel och/eller tar remicade/humira brukar klassas som personer med nedsatt immunförsvar så vi uppmanades förra året att ta vaccin mot svininfluensan. Själv var jag då så sjuk och vaccinet var jämt slut så jag tog inte spruta då (dessutom hade jag slutat med imurel så jag var inte längre i riskgruppen). Framåt vårkanten när jag mådde mycket bättre tyckte sjuksköterskorna på Gastro på KS i Solna att det var lite upp till mig själv att ta spruta eller inte. Jag valde att inte ta sprutan då.

Nu är den alltså tillbaka och vi uppmanas återigen att ta en ny dos av svininfluensavaccinet. Jag har valt att inte ta det för jag tycker att det verkar finnas så många risker med detta vaccin som rekordproducerades och gavs ut till massor av människor lite väl snabbt, framför allt innan det var ordentligt kliniskt testat (vilket man inte ansåg sig ha tid med, kanske helt korrekt). En genomgång av olika faror med detta vaccin på Sanna Ehdins blogg här gör mig inte mer sugen på att ta vaccinet. Det finns ju även en hel del teorier om att vi som fått Mb Crohn har fått det till följd av felreaktioner på massvaccinering mot mässling tidigare. Om det är sant låter jag vara osagt, för det kan jag inte uttala mig om. Mässlingsvaccinet har ju tidigare pekats ut som bov och orsak till exempelvis autism hos barn, men det är svårt att säga om det verkligen är så eller ej. Klart är dock att man kan få immunologiska reaktioner på vacciner och om man blir allvarligt sjuk pga en vaccinering som bebis så kan man troligen få hjärnskador av detta eftersom hjärnan inte är färdigutvecklad då.

Istället för att vaccinera mig mot svininfluensan har jag nu börjat ta Sambucol, som är ett nytt naturmedel baserat på fläderbär och som sägs stärka vårt immunförsvar. Min bästa kompis ger detta till sin familj och de klarade sig från influensa förra vintern. Själv ger jag detta till mina bonusbarn (Sambucol Kids) och till pojkvännen så att de ska bli av med förkylningen de haft ett tag och så att jag själv ska få ett bättre immunförsvar mot deras förkylning. Det är ganska gott och kändes ganska omgående bra mot den begynnande förkylning jag hade. Dock tar jag orginalet eftersom Sambucol finns i både Kids och Förkylningsvarianter och dessa innehåller lite tillsatser som jag inte vågar utsätta min mage för.  Så nu hoppas jag att jag slipper bli förkyld och/eller drabbas av influensan. Jag är f ö mycket tacksam mot pojkvännen och hans barn för att de är vaccinerade eftersom det minskar min risk att bli sjuk genom dem.

För den som vill köpa Sambucol så finns den i välsorterade hälsokostbutiker, tyvärr inte på Life än. Det går också att hitta den via postorder på nätet. Googla och ni skall finna!

Kommentarer avstängda

Panorama Theme by Themocracy