Aprikosmarmelad

Av , 13 augusti, 2010 11:35

Under hög- och sensommaren brukar Medelhavets färska aprikoser nå även våra breddgrader och man kan ofta fynda på våra torg. Aprikoser innehåller mycket pektin och det blir en bra marmelad av färska aprikoser. Använd helst mogna aprikoser – de smakar helt enkelt bättre i marmelad.

Aprikosmarmelad

  • 2 kg aprikoser
  • 1 liter socker
  • 3-4 dl vatten

Skölj och kärna ut aprikoserna. Skär aprikoserna i mindre bitar och lägg i en gryta.

Häll på vatten och låt koka upp under omrörning.

Låt koka i 1 timme på låg värme och rör om med jämna mellanrum så att den inte bränner fast i botten, tills alla aprikoser har kokat ihop.

Skumma marmeladen och häll i sockret (efter smak). Koka ihop 10 minuter till.

Häll upp på väl rengjorda burkar som nyss hade nykokt vatten i sig.

Frys in om du vill äta senare. Pga den låga sockerhalten måste man frysa in burkarna så att marmeladen inte börjar mögla.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy