Alternativ medicin IV: Bioresonansterapi

Av , 20 oktober, 2013 13:02

Som ni redan vet så är jag inte överförtjust i den traditionella sjukvården som vi får via läkarna på sjukvården. Inte för att den är direkt dålig, men när man har haft en kronisk sjukdom i nästan 30 år och inte kunnat få annan hjälp än tunga mediciner som ger sig på andra organ i kroppen och som i skarpt läge ändå inte fungerar, och läkarna bara kan erbjuda en stomipåse som tröst, ja då tappar man lite tron på den medicinska vetenskapen som den praktiseras i Sverige. Många läkare befäster detta genom att tala om för oss att vi kommer alltid att vara sjuka, ingen bot finns utan bara lindring. Ovanpå detta har de knappt tid för oss när vi inte är akut sjuka. Inte undra på att vi blir desperata och söker alternativa vägar, från kostomställningar till alternativmedicin, där vi oftast möts av alternativmedicinare som har tid, lyssnar, lär känna oss och dessutom tar ett helhetsgrepp på ens kropp och själ.

Fortsätt läs 'Alternativ medicin IV: Bioresonansterapi'»

Debatten om opastöriserad mjölk

Av , 18 oktober, 2013 16:00

Imorse satt jag och kokade. Jag kokade inte bara min bovetegröt utan jag kokade också av ilska över vad som sades på radion av en representant från Livsmedelsverket. Anledningen? Jo, de vill förbjuda all försäljning av opastöriserad mjölk i Sverige för att det finns en risk att folk kan bli sjuka av den. Men vad som framkom i radioreportaget var att det var inte belagt att de som fått EHEC-bakterier genom opastöriserad mjölk. De kan lika gärna ha fått det av dåligt renat vatten som sprider sjukdomen. För några år sedan läste jag om en tjej som fått EHEC genom dåligt sköljd sallad och blivit så dålig att hon till slut fick en stomi, till sin stora lycka (?!). Här är reportaget jag lyssnade på och kokade. Fortsätt läs 'Debatten om opastöriserad mjölk'»

5:2-dieten

Av , 14 oktober, 2013 18:21

Den senaste stora flugan i dietväg är 5:2-dieten och jag är helt fascinerad över att det t o m ges ut kokböcker med 5:2-recept. Själv har jag ju problem med min aptit sedan jag började äta Asacol en gång i tiden så jag har nog helt ovetande om denna modediet helt enkelt levt efter 5:2-dietens grundregler ganska ofta. När jag är riktigt stressad glömmer jag att äta och om jag inte hittar bra mat till mig så äter jag hellre inget än äter något som gör mig sjuk. Häromveckan var jag jättestressad och glömde äta, så det blev snarare 2:5-diet för mig, vilket inte alls var bra. Magen blev genast sämre.

Fortsätt läs '5:2-dieten'»

Panorama Theme by Themocracy