Soppor

Av , 13 maj, 2010 16:36

Vanliga grönsakssoppor som är mixade är de som är allra snällast mot magen. Det är liten risk att de ska fastna i tarmarna.

Det viktigaste när man gör soppa är att man ser till att ha bra buljong. Ofta innehåller buljongtärningarna vi köper i butik både smakförstärkare och jäst, som många av oss inte tål så bra. Jag brukar använda Biofoods grönsaksbuljong utan socker och jäst, som är både god och snäll mot magen. Denna typ av buljong brukar finnas att köpa i hälsokostbutiker. Den rekommenderas även som dryck när man är sjuk eftersom den är supersnäll mot magen.

Vad gäller andra slags buljong så har jag börjat koka min egen buljong. Det är inte så svårt att göra buljong och det smakar så mycket bättre än den köpta, som förvisso är mycket enklare att använda (men alltså är dålig för våra knasiga magar). Under länken Baslivsmedel har jag publicerat recept på olika slags buljong.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy