Laxrullar

Av , 20 juni, 2010 12:14

Laxrullar är en av våra favorittilltugg som förrätt eller på ett cocktailparty. Det är lätt att göra och det viktigaste att tänka på är att man använder ett mjukt tunnbröd, helst rektangulärt, som inte innehåller mjölk eller alltför konstiga tillsatser. Vi brukar använda Fazers Sviktat som ”bara” innehåller konserveringsmedel. Obs att denna rätt innehåller gluten men jag låter den stå kvar i alla fall.

Laxrullar (32 st)

  • 4 tunnbröd (20 x 25 cm stora ungefär)
  • 200 g rökt lax i skivor
  • 200 g grekisk fårost (Feta)
  • 1/2 röd lök
  • 2 msk dill
  • 2 msk Alprosoja yoghurt naturell
  • Salt och peppar

Skär upp laxen i långa strimlor och skär dessa sedan i mindre bitar, ungefär 0,5 cm stora.

Riv den grekiska osten på rivjärn.

Hacka rödlöken mycket fint och klipp dillen fint.

Blanda alla ingredienserna i en stor skål och rör om tills allt är väl blandat.

Lägg upp 3-4 msk av blandningen på ett tunnbröd och smeta ut jämnt över hela brödet. Rulla därefter ihop till en rulle och skär upp rullen i ungefär 2 cm tjocka skivor.

Servera på ett fat.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy