#prataomdet del 6

Av , 30 juni, 2012 11:09

När jag skrev #prataomdet första gången var jag på jakt efter en bild som jag sett på TV tidigare med en  brittisk hälsotjej, tror det var Gillian McKeith som kör den engelska varianten av ”Du är vad du äter”. När Gillian valt ut sina adepter – ofta överviktiga personer med begynnande eller existerande hälsoproblem till följd av dålig kosthållning – brukar hon visa en bild på olika slags avföring för adepterna, som då får peka på den för att visa hur deras avföring ser ut. Sedan får de göra en tarmsköljning (som äckligt nog filmas!).

Fortsätt läs '#prataomdet del 6'»

Är LCHF och SCD bra egentligen?

Av , 27 juni, 2012 10:13

Idag skriver DN om att ”För mycket kött ökar risken för hjärtsjukdom och stroke” , vilket givetvis gjort att alla LCHFare blir som tokiga i kommentarsfältet. Jag håller i och för sig med om att det kanske inte är världens bästa artikel och inte heller kan jag bedöma studien artikeln baseras på. MEN den lyfter ett problem som jag noterat i fallet med både LCHF och SCD, nämligen att nidbilden av LCHFare är att de äter biff med extra mycket bernaisesås och ingen pommes frites till. Och den typ av kost är givetvis inte bra, eftersom kroppen faktiskt behöver grönsaker också.

Fortsätt läs 'Är LCHF och SCD bra egentligen?'»

Spannmål

Av , 25 juni, 2012 19:58

Efter att jag träffade på SCD (Specific Carbohydrate Diet) häromåret och läste på om det dels via Elaine Gottschalls bok ”Breaking the Vicious Circle ”, dels följde och följer Steve och Jordans blogg SCD Lifestyle och andra liknande sidor har jag varit lite på min vakt mot spannmål i form av gryn och säd av olika slag. Jag uteslöt ju gluten från min kost för snart två år sedan enligt ”trial and error”-metoden, dvs jag testade gluten och det fungerade inte så bra som när jag uteslöt gluten. Däremot märker jag att det inte heller är någon jättehit för min mage om jag äter för mycket glutenfritt, och det gör att jag alltmer börjar gilla SCD.

Fortsätt läs 'Spannmål'»

Panorama Theme by Themocracy