Makrillsallad

Av , 10 augusti, 2010 08:49

Den här salladen blev till under den varma sommaren när pojkvännen och jag varit i Skåne och köpt rökt makrill i Kåseberga. Den är matig och passar bäst för magar som är starkare – svaga magar kan ha svårt för salladen. Salladen är rik på omega-3 genom makrillen och vinägretten med valnötsolja. Dessutom är avocadon rik på enkelomättat fett vilket är nyttigt för våra kroppar.

Obs! Egentligen är inte makrill jättebra för våra magar pga histaminet men om man märker att man tål det så är det bara att gratulera.

Makrillsallad (2 personer)

  • 1 rökt makrill
  • 5 blad roman-sallad
  • 4 tomater
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/4 gurka
  • 1 mogen avocado
  • Vinägrette med valnötsolja

Hårdkoka äggen (10 min kokning) och skölj dem i kallt vatten när de kokat klart. Låt stå så att de svalnar.

Skölj salladen väl och slunga den gärna torr i en salladsslunga. Skär den i bitar och lägg i en salladsskål.

Skär upp tomaterna och avocadon i bitar, skiva gurkan i slantar och dela i två delar till halvmånar, lägg allt i salladsskålen.

Skär upp makrillfilén i bitar och lägg i salladsskålen.

Skala de hårdkokta äggen och skär dem i klyftor och lägg i salladsskålen.

Häll på pumpafrön och vinägrette med valnötsolja i salladsskålen och rör om.

Servera salladen som den är eller med bröd till.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy