Time out

Av , 29 juli, 2011 10:15

Jag gör en time out på bloggen nu. Behöver all energi för att bli frisk igen. Jag vill inte identifiera mig som Crohn-Tina utan som friska Tina. Att skriva så här mycket om min sjukdom och coacha en del läsare orkar jag inte mer. Kanske återkommer jag om några månader, vi får se. Jag fortsätter betala för bloggen så ni kan läsa det jag skrivit hittills. Det finns massor av information i länkarna nedan. Sök och ni skall finna.

Fortsätt läs 'Time out'»

Alternativ medicin II: Zonterapi/reflexologi

kommentarer Kommentarer inaktiverade för Alternativ medicin II: Zonterapi/reflexologi
Av , 10 juli, 2011 05:35

Zonterapi, eller reflexologi som det också kan kallas (engelska reflexology), är en urgammal behandlingsmetod. Redan de gamla egyptierna använde detta för över tvåtusen år sedan, och man har funnit bilder på hur zonterapi gick till på den tiden i gamla egyptiska gravkammare. Zonterapi har även använts länge i Indien, Kina, Kenya och vissa indianstammar, bland annat Maya-indianer, för att behandla sjukdomar. Den form av zonterapi som utövas i Sverige kom hit på 1970-talet. Fortsätt läs 'Alternativ medicin II: Zonterapi/reflexologi'»

Alternativ medicin I: Homeopati

Av , 9 juli, 2011 13:31

Kanske har en del av er läst i media i veckan om Vetenskap och Folkbildning som med vår svenske astronaut Christer Fuglesang (eller Fullesång, som han kallades av sina kursare på KTH back in the days för att han alltid blev apfull på deras fester) i spetsen skulle visa att homeopati är helt verkningslöst? Hans mål var att ta 10 gånger den rekommenderade dosen av ett homeopatmedel som används som sömnmedel för att ”begå självmord”. Givetvis lyckades han inte begå självmord, men han blev uppenbarligen rätt sluddrig. Sanna Ehdin har ett roligt klipp på sin blogg som jag kan rekommendera att ni spanar in här.

Fortsätt läs 'Alternativ medicin I: Homeopati'»

Panorama Theme by Themocracy