Akut läge

Av , 23 november, 2011 15:20

För ett par veckor sedan fick jag ett mail från ännu en tarmsjuk, denna gång en yngling med Ulcerös Colit som hotades av operation om han inte blev bättre i tarmen. Panik, precis som jag kände mig i somras när jag stod inför kniven jag med. Som tur var vände min tarm och började läka ihop och jag är nu på väg tillbaka, om än långsamt. Hursomhelst så skrev jag ihop en liten lista över hur jag skulle göra om jag blev akut sjuk igen och jag tänkte att det kanske är fler som behöver en sådan lista så jag publicerar den här.

Fortsätt läs 'Akut läge'»

Potatis och nattskatteväxter

Av , 14 november, 2011 12:05

Sedan jag blev sjuk i somras har jag undvikit potatis eftersom SC-dieten rekommenderar att man undviker det. SC-dietens rekommendation är baserad på det faktum att potatis innehåller stärkelse som blir till grogrund för dåliga bakterier i tarmen och hela den dieten går ju ut på att svälta ut dessa stärkelselevande bakterier som gör oss sjuka (framgångsrikt också, att döma av SC-dietens anhängare: flera personer som går från att ha varit hopplösa fall och inte tålt remicade/humira/imurel och några månader efter att de startat på SC-dieten är friska igen). Jag har sedan tidigare märkt att min mage inte uppskattar potatis lika mycket som min gom gör, om jag säger så. Jag gillar ju potatis, t ex ugnsbakad klyftpotatis osv, men jag blir ofta däst i magen när jag ätit det med kött. Alltså mår jag mycket bättre utan potatis idag. Fortsätt läs 'Potatis och nattskatteväxter'»

Kosttillskott: Inflamino och UltraInflamX

Av , 10 november, 2011 09:10

Som ni vet är jag inte finansierad av något hälsokostföretag, även om det kan synas så ibland, och inte heller av Big Pharma. Men när jag springer på något som är riktigt bra så känner jag att jag måste skriva om det så att fler kan dra nytta av det.

Fortsätt läs 'Kosttillskott: Inflamino och UltraInflamX'»

Den långa vägen tillbaka

Av , 6 november, 2011 18:04

Jag märker att jag har läsare på bloggen och en del av er kanske undrar hur det går för mig. Jag har ju bestämt mig för att fokusera på mig själv och mitt eget tillfrisknande i första hand och inte skriva på bloggen, ett beslut jag håller fast vid. Men ibland tänker jag att jag borde delge er mina tankar under denna återhämtnings- och läkningsprocess och här kommer några tankar. Fortsätt läs 'Den långa vägen tillbaka'»

Panorama Theme by Themocracy