Engelsk frukost

Av , 30 maj, 2010 07:43

Engelsk frukost brukar vara ganska stabbig och fettdrypande, men den innehåller inte mjölk och många som mår bra av LCHF-diet brukar gilla den engelska frukosten. Själv tycker jag att den är helt OK med lite bröd till som motvikt till fettet.

Engelsk frukost

  • Bacon (2-3 skivor/person)

Lägg baconskivorna mellan två skikt hushållspapper ovanpå en tallrik och stoppa in i mikron på max-effekt i ett par minuter med en plastkåpa ovanpå. När baconen är knapriga (dock ej bruna) är de klara. Eftersom alla mikrovågsugnar är olika kan jag inte ge exakt tid för just DIN mikro.

Det går givetvis utmärkt att steka baconen i stekpanna, och skär då gärna dem i mindre bitar. Kom då ihåg att lägga över den stekta baconen på hushållspapper så att de kan rinna av sig fettet. För den ambitiöse kan man självklart spara fettet som smälts av baconen och använda i matlagningen som vanligt ister (definitivt mjölkfritt men kanske inte jättebra för våra ådror).

Äggröra

  • 2 ägg/person
  • 1-2 msk oatleygrädde/person
  • lite salt
  • 1 tsk olja/ghee

Häll upp ägg, oatleygrädde och salt i en bunke och vispa till en röra.

Häll röran i en stekpanna eller kastrull med lite olja i bottnen och rör om tills äggröran börjat stelna.

Servera äggröran med den stekta baconen och ev lite rostat bröd och stekta tomathalvor (1 tomat per person skuren i två delar som steks på låg värme, ta bort skalet om du har känsliga tarmar).

Ibland har jag även stekt lite delade champinjoner och serverat men det är mer svårsmält så jag skippar det gärna.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy