Probiotika och örter på flaska: Vita Biosa

Av , 24 mars, 2011 19:31

För ett tag sedan var jag inne på Riksförbundet för Mag- och Tarmsjukas forum och hittade där ett inlägg av en kille som skrev att han hade Mb Crohn och nu hade testat ett nytt medel för sina tarmar som faktiskt fungerade. Han ville dock inte framstå som värsta försäljaren så han bad folk att höra av sig till honom så kunde han berätta mer. Jag hörde givetvis av mig till honom och jag har redan skrivit om detta medel en gång tidigare (här). Själv hade jag inte testat det vid det tillfället eftersom min mage var så bra då.

Fortsätt läs 'Probiotika och örter på flaska: Vita Biosa'»

Fettdieter eller vilken slags diet?

Av , 19 mars, 2011 10:24

I gårdagens Svenska Dagbladet fanns en artikel om de nya olika ”fettdieterna” som är populära idag. SvD har också gått igenom sju olika dieter och redovisar vad de innebär samt huruvida de är bra eller inte, läs här. Det som är intressant här för oss kroniskt tarmsjuka är att det är många av oss som säger sig bli bättre av LCHF-liknande dieter, men som jag skrivit tidigare så tror jag att det främst beror på att man skippar kolhydraterna, som ofta är inflammationsdrivande och föder candida och dåliga bakterier i våra tarmar. Eftersom många av oss inte verkar tåla gluten så bra (eller är det helt enkelt stärkelse som vi inte tål?) gör ju LCHF att vi skippar det.

Fortsätt läs 'Fettdieter eller vilken slags diet?'»

Vardagsliv med kronisk tarmsjukdom

Av , 16 mars, 2011 20:49

För ett tag sedan fick jag frågan om hur det är att leva med en kronisk tarmsjukdom till vardags av en person som blivit sjuk nyligen. Det var en svår fråga, tyckte jag eftersom jag levt större delen av mitt liv med denna sjukdom. Eftersom jag dessutom har en typisk Crohns-personlighet, dvs björnen Balou, är det inte heller något jag tänker på heller: jag lever ju bara på liksom…

Fortsätt läs 'Vardagsliv med kronisk tarmsjukdom'»

Farliga mediciner för oss tarmsjuka

Av , 8 mars, 2011 21:02

En snäll och duktig läsare skickade nyligen en lista på läkemedel som hon gått igenom och hittat i FASS efter att ha identifierat ett antal substanser som är dåliga för oss kroniskt tarmsjuka eftersom de kan utlösa mikroskopisk kolit, alltså små sår, i våra tarmar. Jag har ju tidigare skrivit om NSAID-preparat i form av ipren (här), men som denna läsaren hade upptäckt så finns det ett antal andra substanser som är farliga för oss.

Fortsätt läs 'Farliga mediciner för oss tarmsjuka'»

#prataomdet

Av , 4 mars, 2011 19:18

En del av er har kanske noterat att det finns ett twitterinlägg som heter #prataomdet, där folk diskuterar taskiga sexuella erfarenheter, en tråd som uppkom i svallvågorna av Julian Assanges eskapader i Sverige. Men mitt inlägg ska inte handla om taskiga sexuella upplevelser utan jag vill lyfta ett annat tabubelagt ämne som berör oss tarmsjuka mycket, nämligen avföring. Så den som är känslig kan redan här sluta läsa och leta rätt på någon roligare hemsida, till exempel här en massa bilder på söta kattungar istället. Jag kommer dock inte att illustrera detta inlägg, jag litar på er fantasi istället!

Fortsätt läs '#prataomdet'»

Vatten, vatten, bara vanligt vatten

kommentarer Kommentarer inaktiverade för Vatten, vatten, bara vanligt vatten
Av , 2 mars, 2011 20:23

Det har knappast undgått någon att Östersund i höstas drabbades av ett stort utbrott av parasiten cryptosporidium med tusentals magsjuka till följd. Anledningen till att så många insjuknade är ännu inte klarlagd men man tror att det antagligen var ett felkopplat vattenrör som gjorde att avloppsvatten kom ut i dricksvatten. Oavsett vad så spreds sig smittan ut i Storsjön, som Östersund tar sitt vatten från. Faktum är att det verkar som om det kan ha räckt med en person som hade med sig parasiten till Östersund och som sen spred den genom sin diarré. Tydligen kan en person med sådan diarré sprida ett par miljarder parasitägg per dygn. Läskigt, eller hur?!

Fortsätt läs 'Vatten, vatten, bara vanligt vatten'»

Panorama Theme by Themocracy