Relalalaxa – om avslappning som en väg till bättre hälsa

Av , 25 juli, 2010 13:41

Att stress är dåligt för min mage är ett väl känt faktum. Ända sedan jag var liten har jag fått ont i magen i stressade situationer och egentligen har inte så mycket ändrats sedan dess. Vad jag har läst mig till så är kroppens sätt att reagera på stress samma som på stenåldern när vi blev jagade av vilda djur, hotades av svält och missväxt. När man blir väldigt stressad kan man t ex få bilringar runt magen för kroppen förbereder sig inför svält, vilket en vältränad vän drabbades av när hans företag sparkade hälften av de anställda.

Fortsätt läs 'Relalalaxa – om avslappning som en väg till bättre hälsa'»

Receptlista

kommentarer Kommentarer inaktiverade för Receptlista
Av , 20 juli, 2010 22:10

Ett kort inlägg: en viktig funktion med denna hemsida är att dela med mig av recept på mat för knasiga magar. Jag märker dock att WordPress inte riktigt klarar av att rulla ner gardinerna ordentligt så det har, i och med receptens ökade antal, blivit lite svårt att komma åt rullgardinerna med recepten. Så för dem av er som läser denna hemsida för att lära er laga mat som är snäll mot magen har jag satt ihop ett receptlista här. Receptlistan kommer att uppdateras kontinuerligt med nya maträtter.

Sommarpicknick i det gröna

kommentarer Kommentarer inaktiverade för Sommarpicknick i det gröna
Av , 15 juli, 2010 20:45

Nu när det är så varmt längtar jag ut i naturens svalka och vill helst av allt antingen vara i en båt till havs eller sitta i en hammock i skuggan och dricka vatten och läsa en god bok. Tyvärr har jag ingen hammock så om jag vill ut i skuggan får jag bege mig på en cykelutflykt eller bilfärd och helt enkelt göra en utflykt. Men vad ska man då ha med sig för mat på utflykten när korv- och ostmackor med O’boy inte längre fungerar?

Fortsätt läs 'Sommarpicknick i det gröna'»

Rötmånad – varning för känsliga magar

kommentarer Kommentarer inaktiverade för Rötmånad – varning för känsliga magar
Av , 11 juli, 2010 21:53

Om ni befinner er i Sverige just nu är det troligt att ni också drabbats av ”den tropiska värmen” som löpsedlarna talar om. Själv trivs jag utmärkt i varmt väder – även om det är över +30°C är jag nöjd, om än lite trött. Efter att ha tillbringat tre veckor i +39°C värme (utan air con, vi drömde att vi svettades!) på språkkurs i Asien i början av 1990-talet har jag lärt mig att hantera värme bra. Mina kinesiska vänner brukar säga att jag tål värme bättre än vad de gör själva.

Fortsätt läs 'Rötmånad – varning för känsliga magar'»

Att vilja bli frisk och förbli frisk

Av , 6 juli, 2010 21:21

No pain, no gain!” brukade Jane Fonda ropa i sina instruktionsfilmer för aerobics på det glada åttiotalet. För oss som har kroniska tarmsjukdomar är det väldigt sant: för att bli frisk och hålla sig frisk måste man nämligen anstränga sig. ”No pain, no gain” med andra ord! Det är i alla fall så jag försöker tänka när jag är trött och inte alls har lust att ställa mig och laga mat. För jag vet att om jag slarvar med maten så blir jag dålig fort igen, och jag vet också att det är inte värt det. Fast jag måste erkänna att ibland fuskar jag med maten, med vetskapen att magen inte blir glad, men jag försöker verkligen att kämpa med att hålla modet uppe och äta rätt saker regelbundet.

Fortsätt läs 'Att vilja bli frisk och förbli frisk'»

Panorama Theme by Themocracy