Lax med fetaost

Av , 19 juli, 2010 20:39

Den här laxrätten är lätt att göra och passar bra på både sommar och vinter. Om man föredrar getost går det bra att använda istället för fetaost. Jag skulle rekommendera att man serverar kokt ris, gärna råris, eller quinoa till laxen för att undvika potatis.

Lax med fetaost (4 portioner)

  • 600 g laxfilé
  • 1 paket grekisk fetaost (200 g)
  • nymald peppar

Skölj av laxfilén om den kommer från fiskhandlarn. Lägg den därefter på ett smort ugnsfast fat. Peppra lätt.

Skiva upp fetaosten (eller getosten) och täck laxen.

Stoppa in i ugnen i 20 minuter på 200 grader och ugnsbaka tills laxen är ljusrosa inuti.

Servera med kokt nypotatis eller pressad potatis samt fänkålssallad.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy