Forell med dillmajonäs

Av , 11 juli, 2010 21:49

Forell är lätt att tillaga och passar bra som sommarmat med färskpotatis. Spadet som man kokar forellen i kan man använda som fiskbuljong i fisksoppa.

Forell med dillmajonäs

  • 1 forell person
  • 1 morot, skalad och skuren i bitar
  • 1 gul lök, skuren i klyftor
  • 1 lagerblad
  • pepparkorn (5 per forell)
  • salt

Koka upp vatten i en trakörpanna (passar två foreller).

Skölj forellerna och lägg i dem i traktörpannan med morot, lök och kryddor när vattnet kokat upp.

Koka i 10 minuter tills forellen är genomkokt. Ta upp forellerna och lägg på ett serveringsfat.

Servera med nykokt färskpotatis och dillmajonäs.
Dillmajonäs

  • 1/2 dl majonäs per person
  • 1 msk hackad dill per person
  • Salt och peppar

Blanda ihop majonäsen med dill, salt och peppar.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy