Kött

Av , 16 maj, 2010 21:23

Kött är proteinrikt, men lite svårsmält för knasiga magar ibland. Min akupunktör har varnat mig för att äta blodiga biffar av nötkött eftersom de kan innehålla bakterier som blir för tuffa för tarmen att hantera. Den typ av kött som enligt andra är bäst för oss är lamm och vilt, eftersom dessa typer av kött innehåller mindre mängder gifter och skumma saker som de stackars djuren fått i sig för att hålla sig friska i dagens djurfabriker. Ekologiskt kött är således också bättre för oss.

Som gammal vegetarian har jag ibland svårt för att äta stora mängder kött, men jag har under mina vistelser i Asien lärt mig att uppskatta kött igen, ofta i sällskap med mycket grönsaker. Jag gillar, trots akupunktörens varningar, nötkött i form av lövbiff (perfekt för asiatiska wokrätter eftersom jag då bara kan skära upp köttet snabbt), rostbiff och ibland som entrecote. Lammkött är också ett favoritkött.

Man ska egentligen försöka använda ekologiskt kött så mycket det går – ibland kan vi magsjuka reagera på tillsatserna och gifterna i maten trots att vi egentligen tål köttet och grönsaken i sig men inte tål giftet. Dock brukar ekologiskt kött vara dyrare och finns inte heller i alla affärer så jag köper själv oftast ”vanligt” kött.

Återigen vill jag be läsarna om tålamod med antalet recept: det kommer fler med tiden. Jag jobbar på…

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy