Kyckling och fågel

Av , 23 maj, 2010 20:30

Kyckling och fågelkött är gott och billig mat, som dessutom vanligtvis är lättsmält för magen. Det viktigaste är så klart att man tillagar kycklingen så att den är helt genomstekt och inte har något rosa eller rött i köttet när man provskär det.

Kyckling är en av mina standardrätter och det finns mycket att göra med kyckling. Kycklingfilé använder jag i grytor, hel kyckling grillas till barnens förtjusning i ugnen, kycklingbitar likaså.

Man ska dock vara medveten om att det fuskas en hel del med kyckling, exempelvis är djupfryst kycklingfilé ofta besprutad med vatten och andra ämnen (lusläs förpackningen!) och det är nyttigare med ekologisk kyckling för att slippa eventuella medicinrester. Jag klarar själv av vanlig kyckling, men har märkt att eko-kyckling givetvis smakar mer, men också kostar mer, men det kan det ju vara värt.

Vad gäller andra fåglar har jag en svaghet för anka, trots att det är klassat som en fet fågel. Förvisso är anka fett, men det är framför allt skinnet som är fett och om man vill undvika fett…ja då äter man inte skinnet! Resten av ankdelarna, dvs ankköttet är nämligen lika fettlöst som vanlig kyckling. Anka får lov att vara lite rosa i mitten.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy