Glad sommar!

Av , 25 juni, 2014 08:17

Även om det inte känns som sommar så är den här, och förhoppningsvis blir det varmt och soligt snart som sig bör. Jag har bestämt mig för att ta en time out från min blogg och vill därmed önska er alla en trevlig sommar. Den som undrar över saker kan använda sökverktyget på sidan, jag har skrivit om väldigt mycket och det tar för mycket tid för mig att upprepa mig själv hela tiden likt en papegoja.

Om ni har problem med magen som Crohn eller UC så rekommenderar jag att ni skär ner på sockerkonsumtionen (minska även fruktintaget), skippa alla former av komjölk, gluten och försök att ersätta glutenprodukterna med grönsaker och inte med glutenfria produkter från olika fabriker. Det verkar finnas många magsjuka därute som inte tål stärkelse så bra (därav framgångarna för SCD) och då är det ingen höjdare att ersätta gluten med lika mycket stärkelse av andra slag. Jag själv tål ris och quinoa bra, men jag vet att det finns många med UC som inte tål ris. Undvik även tillsatsämnen, särskilt MSG, och jäst. Strunta i laktosfria produkter och skippa mjölken helt istället. Vill ni köra laktosfritt kan ni ju testa det när ni mår bättre, men det är komjölk lika mycket som vanlig mjölk och många med Crohn har svårt att smälta mjölkproteinet och då spelar laktos ingen roll. Likaså vill jag varna för sojaprodukter. Det är bättre att göra egen mjölk på mandlar eller sesamfrön än att ersätta alla mjölkprodukter med den uppsjö av sojaprodukter som finns på marknaden idag. Varför? Ja, sök på soja på bloggen och läs själva. Det är också bättre att äta varm mat än iskall, tycker i alla fall min mage, och för den akut sjuke är mild kycklingbuljong väldigt bra. Slutligen rekommenderar jag också att ni ser upp med nattskuggeväxter/nattskatteväxter som tomat, potatis, paprika, chili, goji och aubergine. De kan påverka immunsystemet negativt. Läs om det t ex här.

Ni som är akut sjuka kan kolla på fliken ”akut läge” och hitta tips där. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen: mina favorittillskott är D3 (Holistic 10 000 IE per dag), Q10 (100 mg per dag), Helhetshälsas zink (en tablett per dag, upp till tre om man blöder akut), Multiplex B-vitaminer från Holistic och om ni äter proteinrik mat till lunch och middag kan det vara en god idé att ta Helhetshälsas Digestiv som innehåller saltsyra. Probiotika är också nödvändigt för att få magen att fungera, och det har jag skrivit massor om.

Slutligen: min bioresonansterapeut, som även arbetar med homeopati heter Otto Borg och har mobil 070-221 45 62. Han finns på Birger Jarlsgatans norra del nära T-station Tekniska Högskolan här i Stockholm. Utan honom hade jag aldrig blivit medicinfri och så frisk som jag är idag.

Jag kommer inte att kommentera era inlägg på bloggen nu och inte heller svara på email. Om ni har frågor om hur man ska bli frisk föreslår jag att ni ringer till naturterapeuter, homeopater, näringsterapeuter eller andra alternativare som ni själva kan hitta på nätet eller via kontakter och känna efter om de känns bra. Jag har inga rekommendationer på dietister eftersom jag aldrig träffat någon som kunnat hjälpa mig. De är i samma skola som läkarna och springer Big Pharmas och Big Farmas ärenden lite för mycket i min smak, men är bra att ha för att få loss kosttillskott som Salovum eller näringsdrycker av olika slag, precis som läkarna är bra när man är riktigt svårt sjuk.

Tack och hej! Och glad sommar! Må solen skina över er alla och krya på er!

/Tina

6 svar på “Glad sommar!”

 1. Marie-Louise skriver:

  Tusen tusen tack för allt du skrivit det är fantastiskt bra och klokt. Är så tacksam för allt du lärt mig. Förstår att bloggen tar väldigt mycket tid så time out är nog en god ide : )kommer att fortsätta använda den så fort jag har en fråga. Önskar dig allt gott och en härlig sommar.

  Stor kram från ett idag soligt Bohuslän.

 2. admin skriver:

  Tack, Marie-Louise!
  Kram från ett varmt och soligt Stockholm!

 3. Madeleine skriver:

  Tack för en bra blogg. Mycket bra information och allt du skrivet är jättebra.

  Ha en underbar sommar!
  kram från madde

 4. Bo skriver:

  Hej Tina!

  Saknar dina uppdateringar på bloggen! Tack för stor mängd bra information!

  Hur går det för dig, mår du fortfarande bra?

  Bo

 5. admin skriver:

  Hej Bo!
  Tack för att du saknar mina uppdateringar på bloggen. Jag har just nu väldigt mycket att göra på annat håll men kommer att försöka återkomma med lite blogginlägg senare i november. Jag mår bra även om jag har haft ett par nya attacker av giardia som kommit tillbaka det senaste halvåret. Jag misstänker att jag har giardiaägg inbakade i min tarmvägg och ibland kommer de loss och ställer till det för mig. Men jag mår fortfarande bra, även om jag ibland är väldigt avundsjuk på alla som kan gå till en pizzeria och bara beställa en pizza den där dagen när de är trötta och inte orkar laga mat. Just nu har jag lite för många sådana dagar, men jag hoppas att det blir bättre om ett par veckor när de två åtaganden jag jobbar med är över.
  Hoppas du också mår bra!
  Varma hälsningar,
  Tina

 6. Maja skriver:

  Hejsan!
  Du nämde någon stans ”darrig” mage.. Tror det var i samband med den Burmesiska Fiskgrytan..

Panorama Theme by Themocracy