Time out

Av , 29 juli, 2011 10:15

Jag gör en time out på bloggen nu. Behöver all energi för att bli frisk igen. Jag vill inte identifiera mig som Crohn-Tina utan som friska Tina. Att skriva så här mycket om min sjukdom och coacha en del läsare orkar jag inte mer. Kanske återkommer jag om några månader, vi får se. Jag fortsätter betala för bloggen så ni kan läsa det jag skrivit hittills. Det finns massor av information i länkarna nedan. Sök och ni skall finna.

Några korta kommentarer som jag lärt mig nyligen och som jag hade tänkt skriva inlägg om:

Zink är bra mot blödningar. Helhethälsas zink är bäst. Ta tre tabletter dagligen om ni blöder i en vecka sen en tablett per dag. Men sök hjälp hos doktorn om ni blöder mycket.

L-glutamin verkar fungera på många. Kolla Jini Patel Thompson och googla för mer info.

TCM, traditionell kinesisk medicin verkar fungera på en del om man inte är så sjuk. Satsa på en gammal kinesisk läkare med magspecialitet. De är duktiga på att vänja av oss från kortison men kanske inte tyngre grejer som imurel, remicade osv. Kombinera med örtmediciner och även qigong.

Remicade är jättebra, om man tål det. Jag tål inte remicade. Fick en allergisk reaktion efter fem minuter förra veckan och trodde jag skulle dö. Det var hemskt. Nu testar vi humira och hoppas det räddar tarmen. Det är tydligen inte så ovanligt med allergiska reaktioner mot remicade. De av er som tål det: grattis!

Syra-bas balans är många som talar om är viktigt. Googla er fram för mer information om det. Att kroppen är i balans även i ph-värdet är en förutsättning att kunna leva i hälsa. Kontakta naturterapeuter eller homeopater för mer info kring det.

GAPS dieten är som SC-dieten fast utan komjölk och med mer fokus på psyket. Ni kan googla och spana in länkar nedan om ni är intresserade av den

Psyket och känslor är oerhört viktiga för att kunna bli frisk. Jag tror att jag är så här sjuk nu för att jag gjort våld på mig själv för länge och gått emot mig själv. Karriär, anpassning, inte sörja som jag borde osv. Nu ska jag ta tag i det och därför fokuserar jag på det istället.

Hoppas att ni ändå kan ha nytta av denna blogg trots att jag inte uppdaterar den på länge.

/Tina

10 svar på “Time out”

 1. S,26 skriver:

  Jag kommer sakna din blogg men tycker att ditt beslut är helt rätt. Det viktigaste är att du blir frisk och har tid att fookusera all energi på det. Bloggen du har skapat här kommer att hjälpa många eftersom den är proppad med en massa bra information. DU som är ny här, läs igenom de blogginlägg som Tina har gjort, de kommer betyda mycket för att råda bot på din sjukdom!

  Jag vill också tipsa om SCD dieten som har hjälpt mig väldigt mycket att lugna magen och nästan klara mig utan mediciner.

  Kram och jättetack för en fantastisk blogg!!

 2. Johan Olsson skriver:

  Krya på dig Tina! Hoppas att allt löser sig och att du kommer tillbaka. Din blogg är guld värd!

 3. Johanna skriver:

  Krya på dig och ta väl hand om dig! Tanke och goda energier till dig och tack för din underbara blogg! Kram!

 4. patrik norman skriver:

  Hej! Hoppas du blir bättre!!
  Jag har läst din blogg ganska ofta, och tycker den är jättebra. Har IBS själv, och en hel del av dina råd har hjälpt mig att bli bättre. Jag hoppas att du blir frisk och orkar ta upp bloggandet igen.
  Lycka till! / Patrik

 5. Lisa skriver:

  Jag vill bara säga att jag tycker du gör helt rätt och ta all tid du behöver. Och jag önskar dig all lycka till i ditt tillfrisknande. Det där med att göra våld på sig själv tror jag av egen erfarenhet är en stor triggare.
  Virtuell tillfriskningsenergi från mig.

 6. Diana skriver:

  Hej! Många krya på dig kramar till dig. Jag vet hur det är och vara sjuk i crohns. Jag har själv kämpat för att bli frisk från ett skov sen i julas. Är på god väg tack var din blogg med alla tips och råd, det bästa var när jag tog beslutet att gå till homepaten Marie som du rekomenderade. Kommer att sakna din blogg om du tar beslutet att sluta, men det hoppas vi nog alla som hittat denna fantastiska sida. Ta hand om dig och tänk på dig själv i första hand.

 7. N skriver:

  Jag hittade den här sidan igår. Och jag vill bara tacka för all tid du lagt ner på det här. Jag har själv varit frisk i ca 7 år och hamnat i ett skov nu (crohns) och den här sidan har verkligen hjälpt mig och gett mig så mycket information jag inte hade en susning om. Tack Tina, hoppas du blir frisk snart.

 8. Therése skriver:

  Jag hittade din sida idag!!!så otroligt bra men jag stödjer ditt beslut såklart! gör ALLT för att bli frisk! stort tack än en gång!

 9. Elin skriver:

  Hej! Måste bara säga att även om du inte längre är aktiv har den här sidan betytt så mycket för mig, jag och min mage har dig att tacka för mycket! Helt fantastiskt, jag kan inte beskriva glädjen nog. Så tack tack tack för att sidan finns kvar!!!
  Elin

 10. MaskrosMorsan skriver:

  Hittade hit nyligen och vi har IBS och din sida har hjälpt oss massor med nya input och ideer, råd och tips – T A C K!

  Sen sänder jag massor av positiv energi och hoppas du mår bättre snart och kommer tillbaka till bloggvärlden – du är saknad!

  //M

Panorama Theme by Themocracy