Stressigt i flytt

Av , 16 februari, 2012 09:10

För tillfället lyser jag lite med min frånvaro här eftersom jag håller på att flytta och bor i ett hav av flyttkartonger. En av de första saker som hände var dessutom att jag slarvade bort Salovum (hittades dock en dag senare) och fuskade med maten genom att dricka ProvideXtra istället för att äta vanligt. Jag glömde också bort att ta Holistics Inflamino med UltraFlora Plus-tarmbakterier och extra vitaminer/mineraler. Jag har även slarvat med homeopattabletterna. Ovanpå detta en stressig helg då vi har hantverkare som bygger om i nya bostaden och jag var tvungen att jobba i söndags. Igår kändes det som om jag hade en kropp av betong och noll ork. Jag är sååå trött.

Resultatet lät inte vänta på sig: efter 2-3 dagar i detta kaos blev min mage sämre och det intressanta är att så fort jag tillsätter UltraFlora Plus blir magen genast snäll. Jag märker också direkt verkan av salovum och homeopatpreparaten. Så läxan som jag lärt mig är att det går inte att slarva med mat, mediciner och tarmbakterier för då blir man sämre. Och jag är också skeptisk mot ProvideXtra för jag blir alltså sämre när jag tar den. Det kan vara värt att tänka på för er som ligger på sjukhus och kanske bara får dricka näringsdrycker, inklusive denna sort. Jag tror att det är sockret som är boven, men jag vet också att är man så sjuk att man ligger på sjukhus och bara får dricka näringsdrycker så är det inte läge att vägra dem bara för att de innehåller socker. Det är bättre att försöka läka ihop och sen, när man är hemma igen, köra utan socker för att svälta ut candidan. Jini Patel Thompson brukar lyfta upp ett skräckexempel på en kvinna med Crohns som vägrade näringsdrycker pga sockret och denna kvinna dog av näringsbrist.

Så nu är det nya tag i flyttkartongerna som gäller och jag hoppas också att de kära hantverkarna blir klara snart så att jag kan vila på riktigt.

4 svar på “Stressigt i flytt”

 1. Trollpackans skriver:

  Kikar förbi och önskar lycka till med flytt och skönt att du ändå hittat nått som funkar för magen (UltraFloraPlus)

  ha de!

 2. admin skriver:

  Tack, Trollpackans!
  /Tina

 3. Diana skriver:

  Hej Tina,
  Håller helt med dig i att magen blir mycket sämre när det är något som händer utöver det vanliga. Vi blir mer stressade och glömmer då bort att sköta oss. Jag har själv för tillfället haft hantverkare i vår lägenhet rörigt i snart 3 veckor puh, puh. Magen protesterar direkt, man blir mer orolig i magen och gasig samt ont i den. Ja, det där sockret är en stor bov i dramat. Min mage reagerar direkt och blir uppsvälld och gasig, så där går det inte att lura den. Kan ibland känna ett sug av något gott (godis, kaka eller annat snacks.) Har du provat att äta solrosfrö som är rostade i stekpannan som ett snacks?
  Fortsätter att kämpa på med att hålla mig ”frisk”. Homepatmedicin och rätt kost ska det nog bli bra med tiden.
  Lycka till med flytten och du glöm inte att vara rädd om dig.
  Kram ! /Diana

 4. admin skriver:

  Hej Diana,
  Tack för dina uppmuntrande ord! Jag blir otroligt stressad av att ha kartonger överallt och nu har det sista lasset gått till nya bostaden så nu är det kaos här igen. Har tagit ledigt från jobbet idag för att fixa med lådor (=bära lådor till olika ställen alternativt packa upp dem, samt vila mellan varven eftersom jag håller på att bli förkyld och känner mig skruttig…)

  Min senaste grej mot sötsuget är att blanda kokosfett (ekologiskt, gott) med carobpulver, kokosflingor och solrosfrön som snack. Rostade solrosfrön är också gott! Ibland äter jag råa cashewnötter också – gott!

  Hoppas du snart blir av med hantverkarna så du får lugn och ro och kan bli frisk helt och hållet.
  Kram,
  Tina

Panorama Theme by Themocracy