Mandelmjöl

Av , 13 januari, 2013 11:23

Om man ska göra SCD-legal kakor och muffins brukar det stå mandelmjöl i receptet. Det är dock svårt att hitta mandelmjöl till rimliga priser och ett sätt är att antingen göra det själv genom att man helt enkelt köper vanliga mandlar och mixar dem i mandelkvarn eller vanlig matberedare (lägg dem då i en plastpåse och skaka om så att det blir lika fluffigt som om man maler dem med mandelkvarn). Just nu är det rätt mycket extrapris på mandlar efter julens glöggfester.

Ett annat sätt är att hitta bra mandelmjöl till rimligt pris. Här gäller det att vara på sin vakt så att man inte köper billigt mandelmjöl som är restprodukt från exempelvis mandelmjölkstillverkning. En läsare tipsade tidigare om att man kan hitta billigt mandelmjöl på Lidl men jag har inte hittat det där själv. Däremot hittade jag mandelmjöl på en sida som säljer olika raw food ingredienser. 500 g ekologiskt mandelmjöl kostar här 79 kr.

Jag lade nyss upp recept på äppelmuffins där mandelmjöl är en ingrediens. Min en kilo-påse som jag köpte i en hälsokostbutik verkar räcka väldigt långt, tack och lov (givet priset!) och om man inte använder så mycket så kan man frysa in det så att det inte härsknar och blir dåligt som nötter ibland kan göra.

7 svar på “Mandelmjöl”

 1. Martina skriver:

  Inte för att jag använder själv just nu, men har sett ekologiskt mandelmjöl på t.ex. Ica maxi till hyfsat pris, dels från Kung markatta i mindre förpackningar (även kokosmjöl) och dels från Low carb shop (tror jag) för cirka 150kr för ett kg. Har provat Lidls mandelmjöl förut, men det var så grovt och smakade härsket..

 2. admin skriver:

  Tack Martina för tipset!
  /Tina

 3. Ladybird skriver:

  Lidl tog bort det förra mandelmjölet eftersom det inte var bra. Nu har de återkommit, i alla fall i Göteborg, med nytt mandelmjöl från annan leverantör. Jag tycker att den är väldigt bra!

 4. admin skriver:

  Tack Ladybird!
  /Tina

 5. Anna-karin skriver:

  Vågar inte testa mandel för jag är väldigt allergisk mot nötter!

  Har kört mjölk och glutenfritt i en vecka (förutom SPC-flaksen) och vet inte om jag vågar skriva det men toabesöken har nog halverats. Fortfarande en del akuta besök med slem men nästan aldrig blod!!! Tänk om det är så enkelt? Att slippa dessa starka mediciner?? Har bara Asacol och Pentasa stolpiller. Predclysman har jag ”glömt”.
  Har läst om detta med gluten och mjölk länge men har väl inte varit helt mogen eller nåt (?) att prova. Är så glad för att jag gör det nu. Får gratis lunch på jobbet men skippar det och tar med eget. Ganska kul än så länge.

  Tar Ultra Flora Plus innan jag ska sova – det var ett mirakel, vaknade inte en enda gång på natten av luft och ljus i magen från första tabletten. Har tagit Rubicon innan men inte känt någon skillnad.

  Hoppas att detta håller i sig nu! Ska snart be om ett kalproctin prov för att se om värdet har gått ner.

  Heja dig Tina är så glad att jag hittat hit!

  Synd att sjukvården inte ens kan nämna att man kan testa gluten eller mjölkfritt… De måste ju ha hört talas om det?

 6. Anna-karin skriver:

  Ljud i magen inte ljus, LOL

 7. admin skriver:

  Vad skönt att du mår bättre Anna-Karin! Grattis! Hoppas att andra läsare här kan inspireras av dig och se att det inte behöver vara så att man måste ta superstarka mediciner. Kämpa på!
  /Tina

Panorama Theme by Themocracy