Så här blev mitt julbord

Av , 25 december, 2010 13:20

God jul och god fortsättning på er alla! Hoppas att era magar överlevt hittills och att tipsen i förra inlägget hjälpte några av er. Själv firade jag en mycket lugn julafton med pojkvännen och vi åt väldigt måttligt med julmat. Det blev ingen skinka i år, framför allt för att ingen av oss är så förtjust i det så varför äta det i så fall, tänkte vi. Det är ju bara jobbigt att stå med en torr julskinka som ingen vill ha och vi är bara två personer…

På julaftonens förmiddag talade jag med en god vän till familjen som jag har firat jul med flera gånger. Hennes mamma gjorde fantastiskt god grönkål på halländskt vis och jag fick receptet igår som julklapp. Grönkål är ju, som jag skrev i förra inlägget, en bortglömd nyttig och närodlad grönsak som vi borde äta mer av. Kanske en del magar blir lite oroliga av kålen för att det kan vara gasbildande, men jag har inte själv haft problem med det. Receptet hittar ni här.

Så vad blev det då på vårt julbord igår? Facit ser ni på bilden nedan:

Överst från vänster ser ni kokt ägg, löksill, cocktailtomater, grönkål på halländskt vis, glutenfritt knäckebröd och ryskt bröd. Nedre raden från vänster är senapssill, rökt skivad lax, kalkonprinskorv och hemlagade köttbullar. Till detta drack vi lite öl och snaps. Jag hittade porssnaps i skafferiet, men alkoholen hade nog avdunstat för länge sedan så pojkvännen vägrade dricka den. Själv tyckte min mage att detta var alldeles utmärkt så den var bara tacksam. Smakade ungefär som vatten med porssmak. Fråga mig inte hur den blev alkoholfri, men jag tror att en läckande kork är orsaken. Samt att porsen var tillblandad för många år sedan. Vi dricker ju inte så mycket snaps hemma så därför kan det gå så här. Vi har heller inga problem att få essenser att stå och mogna i fem år, enligt morfars recept. Magen är bara tacksam för att jag är ytterst sparsam med alkoholen.

God fortsättning!

Kommentarer avstängda

Panorama Theme by Themocracy