Gott nytt år!

Av , 1 januari, 2011 12:45

Jag vill önska alla er mina läsare ett riktigt gott nytt år med god hälsa och ljusnande framtid! Jag hoppas att ni hade en trevlig nyårsafton och mår bra idag! De närmaste veckorna kommer jag att ha mycket att göra, men återkommer i mitten av januari med fler inlägg. Under tiden får ni läsa gamla inlägg och spana in recepten som finns. Om ni har idéer om vad jag ska skriva får ni gärna höra av er till mig.

Teman jag tänkt skriva om under detta nya år är olika alternativa metoder, hur det är att leva med en kronisk tarmsjukdom, ni ska få spana in i mitt skafferi och kylskåp samt få fler inlägg om hur viktig tarmbakteriefloran är för oss för att vi ska bli friska. Jag har bl a fått tips om en dansk tarmbakteriedryck som heter Vita Biosa. Ni kan läsa mer om den på www.biosa.se där ni även kan hitta återförsäljare i Sverige. Jag har dock inte själv testat den, men fick tipset om denna genom en annan fd sjuk person (som likt mig vill vara anonym!). Han hade druckit detta enligt instruktioner ett par månader och blivit mycket bättre. Även hans bror som hade magkrångel blev hjälpt av detta medel. Kanske något att testa för er andra som är sjuka?

Jag fick också nyligen ett mail från Jini Patel Thompson, vars mail jag prenumererar på. Hon skrev om koloskopi och hävdade att det finns en hel del forskning som visar att det är svårt att rengöra utrustningen till 100%, vilket gör att det är troligt att en del läskiga bakterier från andra sjuka personer kan överföras via undersökningsutrustningen. Det här låter verkligen superäckligt, och jag måste kolla med mina läkare och forskningsrapporter om det verkligen stämmer. Den senaste rapporten hon refererar till är från 2003, men de flesta är från mitten av 1990-talet, så man kan ju bara hoppas att hon har fel och att vetenskapen har utvecklats sedan dess. Hennes råd är att man ska ta extra mycket probiotika både före och efter koloskopi för att undvika smitta. Men som sagt var, jag får återkomma om detta. Superäckligt är det i alla fall om det skulle vara sant!

Ett svar på “Gott nytt år!”

  1. admin skriver:

    Tillägg: drycken heter VITA BIOSA och ska ev finnas i affären Gryningen på Folkungagatan 68 för oss i Stockholm.

Panorama Theme by Themocracy