Kosttillskott: Inflamino och UltraInflamX

Av , 10 november, 2011 09:10

Som ni vet är jag inte finansierad av något hälsokostföretag, även om det kan synas så ibland, och inte heller av Big Pharma. Men när jag springer på något som är riktigt bra så känner jag att jag måste skriva om det så att fler kan dra nytta av det.

Som jag skrev i förra inlägget så har jag tagit UltraClearSustain för att få i mig vitaminer och mineraler lättare efter min långa sjukhusvistelse. Det är dyrt men bra och jag har märkt att mina krafter återvände lite snabbare med denna vitamindryck. För ett tag sedan blev jag tipsad om UltraInflamX och Inflamino på Lifeland, min favorithälsokostbutik här i Stockholm. Eftersom Inflamino var slut köpte jag UltraInflamX och började ta det lite försiktigt, en skopa gult UltraInflamX med en skopa vanlig UltraClearSustain och sen ökade jag det till två skopor i vatten (med extra mineraler och vitaminer samt probiotika från Metagenics) två gånger om dagen. Pulvret är gult pga gurkmejan som finns i och det var riktigt gott att dricka.

När jag började ta UltraInflamX var min tarm i ”gröt-stadiet”, dvs det som kom ut var gröt, inga perfekta korvar precis. Första förändringen var att gröten blev gul istället. Efter ett par dagar med två portioner per dag fick jag lösare avföring som luktade jäst och det kändes inte så bra. Det var då jag slutade ta ProvideXtra för jag tänkte att jag måste utrota candidan i min tarm. Men dagen efter jäst-diarrén började jag få gröt igen, och för varje dag som gick fick jag fastare gröt. Det bör tilläggas att jag samtidigt tar tre påsar salovum under dagen också, men ändå.

Efter kanske en dryg vecka på UltraInflamX började gröten bli mer grötiga korvar, om ni förstår vad jag menar. Och en morgon kom det ut en liten korv (och grötiga korvar). Sedan dess har det bara fortsatt med fastare och fastare korvar. Samtidigt har min tjocktarm börjat svullna av. Jag har sedan i somras kunnat känna att den horisontella delen av min tjocktarm är svullen (strax nedanför revbenen), och för en månad sedan hade jag riktigt ont i solar plexus. Nu har jag inte ont där alls och den börjar svullna av mer och mer. Helt fantastiskt!

Igår köpte jag Holistics Inflamino, som är en vidareutveckling av UltraInflamX och innehåller massor av inflammationsdämpande substanser samt är mindre söt än UltraInflamX. Har börjat försiktigt med den (inte lika god som UltraInflamX men vem bryr sig?! Den är i alla fall drickbar!) och inte märkt någon reaktion på den så jag kör vidare med den för att se om tarmen fortsätter att svullna av och bli bättre. Läs mer på Holistics hemsida här.

Observera att om man har en känslig tarm, vilket vi med kroniska tarmsjukdomar har, så måste man ta det försiktigt med alla nya kosttillskott och testa lite åt gången först innan man kör på så att man inte får en reaktion på kosttillskottet. Jag skulle gissa att det faktiskt går alldeles utmärkt att dricka dessa två tillskott även om man är på elementardiet (typ bara får dricka näringsdrycker och Isosource), fast läkarna skulle nog inte jubla på sjukhuset eftersom de inte vet vad det här är för något. Men det är baserat på risprotein och är snällt för magen och är sannolikt mycket bättre rent näringsmässigt för kroppen än Isosource är.

Jag häller fortfarande i extra vitaminer och mineraler i Inflamino, tar lite extra omega-3 tabletter (som jag tuggar i mig alternativt tar en sked Udos olja) samt extra probiotika. Jag tror ju att probiotika är enormt viktigt för oss och vräker i mig 9 tabletter Rubicon varje dag (3 x 3 ggr), men jag tillför nu även Metagenics UltraFlora Plus en tablett (kapsel som jag tömmer i Inflamino-mixen) och en tablett Holistics tarmbakterier (också kapsel, som jag tömmer i den andra mixen jag dricker per dag). Jag märker verkligen stor skillnad i magen. Jag tar ju fortfarande imurel och det dödar tarmbakterier en masse så det är därför jag måste ta så enormt mycket extra probiotika. Stackars tarmbakterier och mage som måste utsättas för imurel…

På Lifeland har de berättat att dessa två kosttillskott har mycket god effekt på personer med Crohn. En kille som de berättade om har tydligen druckit detta tre gånger om dagen i tre månader och slutade då att blöda och läkte ihop. Ett år senare var han frisk igen, men måste så klart äta försiktigt typ basallergidiet utan gluten och komjölk (samt tillsatser osv).

Så jag vill bara rekommendera detta för er som är sjuka och vill hjälpa tarmen. Jag äter fortfarande kortison men jag har inte kunnat ta Humira på en månad nu pga förkylningen som inte riktigt vill ge med sig.

Ett tillägg: jag har samtidigt som jag tagit UltraInflamX även gått till min osteopat som låst upp spänningar i rygg och mage samt till fantastiska Dr Yang, och givetvis har deras behandlingar också hjälpt till att få mig på bättringsvägen. Men jag är fortfarande helt fascinerad över att min kropp läker utan Humira. Det trodde jag inte skulle vara möjligt i mina mörkaste stunder. Nu inväntar jag att tarmen stabiliserar sig helt och jag fortsätter med kokta kyckling-dieten, äter försiktigt, försöker hålla min stressnivå på så låg nivå som möjligt och gör yigong tio minuter varje morgon för att bli lugn i kropp och själ. Samt givetvis fortsätter att gå i terapi och arbeta med mig själv efter Caroline Myss frågeställningar i Anatomy of the Spirit. Det finns ju inte en mirakelkur för att bli av med sin Crohn utan man måste göra många saker samtidigt för att bli frisk.

10 svar på “Kosttillskott: Inflamino och UltraInflamX”

 1. Tommy Engman skriver:

  Hej Tina
  Intressant och trevlig hemsida. Jag har opererats tre gånger, först gången i slutet på 60-talet då man inte visste så mycket (tog bort mycket tunntarm) och senast 1992. Har väl kvar cirkus 1,5-2 meter tunntarm och en dryg halvmeter tjocktarm. Tar inj Behepan varannan/var tredje månad och äter 1 tabl magnesium 400 mg varje dag. Har inte haft så många skov. För drygt två veckor sedan drabbades jag av inflammation i min fot – har ont när jag går. Trodde det var gikt (som jag haft) men börjar nu tro att det är något reumatiskt som hänger ihop med min crohn. Har tagit prover men inte fått svar på allt ännu (något förhöjda bukspottkörtelvärden/). Jag vet inte om jag också har inflammation i tarmen. Lever ganska sunt, åter bra – kanske för mycket (har varit rätt mycket halvfabrikat) Ska försöka ändra diet enligt dina rekommendationer och försöka äta kost som dämpar inflammationer då jag nog har en sådan i min kropp. Min fråga till dig är om du som jag tror att det finns ett samband mellan min inflammation i fötterna och min Crohn och i fall du har några bra tips på vad jag med min korta tarm (ständigt diarréer) kan tillföra av alternativa produkter alternativt undvika för att minska inflammationerna. Kan Inflamino var ett sådant alternativ.
  Mvh
  Tommy

 2. admin skriver:

  Hej Tommy,

  Jag är ingalunda expert på korta tarmar, men jag har skrivit om följdsjukdomar som är vanliga bland oss med kroniska tarmsjukdomar. Där är just ledvärk vanligt om man har en ”läckande tarm”. Läs mer här. En annan sak som jag tänker på är syra-bas-balansen, som du kan läsa om här. Ofta säger man ju att folk som har reumatisk värk har det pga för hög syra-halt i kroppen. Hälsokosttjejen på Lifeland säger att Inflamino även fungerar mot ledvärk så det kan ju vara värt ett försök. Jag tror att det kan vara klokt att satsa på inflammationsdämpande kost med mycket gurkmeja, ingefära osv. Sanna Ehdin har skrivit en hel del om detta. Klokt av dig att skippa halvfabrikat.

  När det gäller kort tarm och ständiga diarréer så skulle jag råda dig att kontakta en homeopat som är duktig. Min homeopat Marie i Lund på Fot & Zonqliniqen sa nämligen i somras att hon hade medel mot denna biverkan i samband med att vi trodde att jag skulle bli av med min tjocktarm. När man opererar bort den får man ju diarré som biverkan och man tvingas äta immodium för att inte behöva rusa på toaletten hela tiden. Jag vet inte vad det är för medel som hon har mot detta problem eftersom jag klarade mig med nöd och näppe undan operation.

  Lycka till och hoppas att du snart blir av med inflammationen i fötterna – låter ont!

  Mvh,
  Tina

 3. Lisa skriver:

  Hej! Jag har precis köpt en burk Inflamino pga min Crohns. Tänkte precis som du hälla i kosttillskott mm i den. Men tyvärr har jag jättesvårt för smaken!! Har du något tips på hur du blandar den? Med juice? Vatten? Håller på och experimenterar mig fram men tar gärna emot tips:)
  Tack för din blogg:)

 4. admin skriver:

  Hej Lisa,
  Jag blandar med ljummet vatten. Tyvärr är jag ganska okänslig för smaker efter att ha bäljat i mig massor av äckliga kinesiska örtavkok så jag tycker Inflamino är gott, särskilt som det gör min mage gott. Annars kan du testa att blanda med UltraInflamax som är sötare och godare. Mitt bästa förslag är att tänka på att det är supergott och gör din mage gott så kommer du nog att vänja dig. Det finns verkligen väldigt mycket annat som är äckligare än Inflamino, tycker jag. Det smakar ju som rismjöl mest.
  Lycka till!
  /Tina

 5. christian skriver:

  Hej! Undrar om du har nyare nyheter om inflamino tina?:-) fundera på testa det nu när ja har skov i ulcerös kolit och går på kortison. Om fler har blivit hjälpta kanske ? Tack för en bra sida

 6. admin skriver:

  Hej Christian,

  Nej, jag har inte nyare information om dessa kosttillskott, men jag tar fortfarande Ultrainflamax för att hålla tarmen i schack och ge den god näring. Det var en tjej som skrev hit nyligen att hon blivit sämre i magen av Ultrainflamax när hon tog en halv skopa, men hon kände samtidigt att hon mådde bättre i övrigt och blev starkare av den. Dock vågade hon inte fortsätta med den. Jag fick också sämre mage initialt när jag började med den, men det höll bara i sig några dagar och jag tror det var en utrensning helt enkelt. Om du tar kortison hoppas jag att du läser vad jag skrivit om kortison tidigare här. Det är viktigt att ta extra kosttillskott när man tar kortison eftersom det lakar ur kroppen och gör dig surare. Testa gärna att ta Helhetshälsas zink och Holistics D3. Läs gärna mer om ”akut läge” här.

  Tack för att du uppskattar min hemsida! Jag håller tummarna för att du snart blir bättre!

  /Tina

 7. christian skriver:

  Tack för svaret Tina! Ska köpa zink och magnesium. D har jag redan. Och testa inflamino. Jag köpte probi mage idag så ska ta de också. Vet du hur mycket man kan ta som mest?

 8. admin skriver:

  Lycka till Christian! Kolla vad jag skrivit om probiotika så får du förhoppningsvis svar på dina frågor.
  /Tina

 9. Nina skriver:

  Hej! Ja detta var verkligen en informativ sida om saker man sällan diskuterar med sina polare 🙂 Jag har inflammation i min kropp har jag förstått samt förstadie till diabetes bl.a. För att inte tala om Candida, har ganska mycket övervägt enligt labbprover. Har provat ganska många olika kosttillskott för att få ordning på mina blodsockersvängningar (förutom LCHF) men inte så många har gjort någon större skillnad. Äter D-vitamin 5000 IE, B-vit komplex, Metformin 3 st/dag samt en multivitamin/mineral. Har länge funderat på Inflamino men vill inte lägga ut mer pengar på något som inte fungerar. Köpte det ändå tillsist och började med att ta en tsk i min grönsaksjuice. Hände inget. Ökade efter ett par dagar till en halv msk. Hjälp, då hände något verkar det som. Först fick jag lite ont i magen och sedan gick det snabbare på toaletten att göra del två. Därefter blev avföringen riktigt grön – det var då jag började att googla och hittade hit. Sedan blev det grön diarré och idag är det gul diarré. Luktar också… Ska det vara så? Är det Inflaminon eller har jag åkt på något magsjukevirus? Vad tror du?

 10. admin skriver:

  Hej Nina,
  Det är svårt för mig att svara på vad du har åkt på. Grön diarré och gul diarré brukar tyda på att levern rensar ut sig. Jag tycker att du ska ringa Holistic och fråga dem vad de tror. De kan dessutom sätta dig i kontakt med någon duktig alternativmedicinare som kan guidea dig vidare. Tar du fortfarande Inflamino? Vad luktar det? Den effekten jag fick av Ultrainflamax var ju att jag fick diarré efter några dagar som bara rann och det luktade starkt av jäst.
  Jag kan tyvärr för lite om diabetes och är inte utbildad men jag är säker på att det finns duktiga alternativmedicinare som kan hjälpa dig med detta!

  Kämpa på!

  /Tina

Panorama Theme by Themocracy