Buffel och båg?

Av , 11 december, 2013 19:38

Ibland får jag kommentarer i stil med ”Om man tror på bioresonansterapi är man lika dum i huvudet som om man tror på homeopati” eller ”Hur f-n kan du rekommendera sådan här skit?” och idag fick jag en kommentar i stil med ”Jag förstår att det här är en lurendreji-sajt där det fria ordet inte får finnas och du bara vill sälja saker” för att jag inte publicerat den typen av kommentarer. Jag brukar inte godkänna den typen av kommentarer eftersom jag tycker att de inte ger mig något mer än dålig energi och är elakheter mot mig, som driver den här sidan helt ideellt med egna pengar. Jag kommer att fortsätta att ta bort sådana kommentarer, eftersom det finns massor av andra ställen där man kan dryfta sina åsikter om alternativmedicin med likasinnade och här är inte det forumet. Här bestämmer jag!

Varför är jag då så hård mot sådana här personer? Tja, framför allt för att de sannolikt aldrig varit allvarligt sjuka och inte kunnat få hjälp av vanliga sjukvården och som jag, blivit felmedicinerade, felbehandlade och fått mediciner som bara hjälpt lite grann. Jag satte upp den här bloggen och hemsidan för tre år sedan för att jag ville dela med mig av mina erfarenheter av hur jag blivit bra av kost, vitaminer, mineraler och andra vårdalternativ. När jag låg inne på Gastro märkte jag att varken sjuksköterskorna eller läkarna hade en susning om vad folk med min sjukdom kunde äta och det var framför allt flera sköterskor som tyckte min kunskap (baserad på 25 års trial and error) var intressant. Även de som arbetar i gastrovården till vardags har ju märkt att vissa saker tål vi bättre än andra. Det finns säkert folk som tycker att jag är dum i huvudet för att jag gillar homeopati och bioresonansterapi, men det är faktiskt det enda som hjälpt mig.

Idag är jag medicinfri för första gången sedan 1986 då jag började äta Salazopyrin som tonåring. Jag var väldigt sjuk i tidiga 20-årsåldern och läkarna kunde inte göra något (förutom att erbjuda en stomipåse, vilket jag tyckte var lika med döden) så jag bestämde mig för att ta livet av mig eftersom det inte var människovärdigt att springa på toa med blödande diarréer tio gånger per dag och hela tiden leta efter buskar att bajsa i ”just in case” att man skulle behöva en toalett snabbt. Men av en slump läste jag en artikel om en tjej som blivit botad från sin Crohn av en homeopat, och då tänkte jag att jag kan ju testa det innan jag slänger mig framför tåget. För då har jag ju t o m gett de där tokskallarna en chans och det kommer säkert inte att fungera, tänkte den rationella läkardottern. Men när jag började gå till min homeopat i Lund, som lovat mig att hon kunde göra mig bättre, hon kunde inte göra mig frisk (för om hon hade sagt det hade hon kunnat åtalas enligt häxerilagen, som vi tydligen hade i Sverige 1991, och sannolikt har idag), så blev jag faktiskt bättre i magen och då tänkte jag varför inte testa det här lite längre och se om jag kan bli frisk?

En del av de saker hon gjorde med mig var att ge mig probiotika. Buffel och båg? Idag forskar man jättemycket på tarmbakterier inom gastrovetenskapen och utomlands verkar gastroläkare regelbundet förskriva probiotika till personer som har Crohns och Ulcerös Colit. Här i Sverige har vi inte kommit så långt, utan vi ger bara feceslavemang till folk som fått vissa elaka tarminfektioner, och de brukar tillfriskna väldigt snabbt. Det finns massor av forskning som visar på att vi med Crohns och Ulcerös Colit har en störd tarmflora och jag är tämligen säker på att en del av oss skulle bli bättre av feceslavemang också, men av någon för mig okänd anledning har man inte börjat testa det på oss än.

Efter ett och ett halvt år med homeopati och några veckors akupunktur i Kina blev jag faktiskt frisk i min mage, och visst, det tog tid och kostade mig pengar ur egen ficka, men jag levde snålt på mitt studielån och investerade i min hälsa. Det var den bästa investeringen jag någonsin gjort i mitt liv. Dessutom upptäckte jag att jag inte tålde mjölkprotein och när jag uteslöt det ur min kost slutade min tarm blöda. Dietisten jag hade talat med tidigare hade sagt att jag kunde äta allt jag ville för det skulle inte spela någon roll om jag gjorde kostomläggningar eftersom jag ändå alltid skulle vara sjuk. Detta sade hon TROTS att det finns massor av forskning som visar att socker och snabbmat är väldigt dåligt för Crohnare. Men det ingick inte på hennes utbildning och hon var ju inte själv sjuk så hur skulle hon veta?

Jag höll mig frisk i 15 år tills jag åkte till Indien 2006 och senare blev sjuk ett år senare  i samband med att ha ätit ipren efter en operation. Därefter har jag haft upprepade stora problem med magen och tvingats äta cellgift (imurel), som jag egentligen inte tålt då mitt hormonsystem påverkades illa och sannolikt dödade bara imurel ut parasiterna jag hade i tarmen temporärt. Inte undra på att jag inte reagerade på imurel när jag blev matförgiftad, att det var först när jag fick antibiotika som jag blev bättre, eller att Remicade inte fungerade så bra.

I vintras kom jag i kontakt med en ny homeopat här uppe i Stockholm för jag frös så otroligt mycket (men det var inget fel på mitt hormonsystem, enligt sjukvården), var tunnhårig (man tappar ju hår av imurel) och infektionskänslig och jag ville inte fortsätta äta imurel. Det är ju trots allt så att vi inte vet vad som händer med kroppen om man äter imurel halva livet, det har t o m sjuksköterskorna på Gastro sagt till mig, men alternativet att vara sjuk är farligare så då får man ta den risken. Dessutom var jag tvungen att äta 200 miljarder probiotikabakterier varje dag för att magen skulle fungera, vilket var rejält dyrt.

När jag slutade med imurel förra gången, med hjälp av en kinesisk TCM-läkare, föll min mage samman efter några månader pga ännu en idiotisk resa till Indien. Efter den resan till Indien fick jag remicade, som botade mig snabbt men gav mig hjärtarytmi, vilket ledde till sjukskrivning på halvtid i flera månader och prat om pacemaker. I efterhand har vi alla insett att jag var allergisk mot Remicade och det var det som orsakade min hjärtarytmi. Idag har jag ingen hjärtarytmi längre.

Den nya homeopaten skrev ut tyska homeopatmedel till mig och skickade mig till en bioresonansterapeut för hon misstänkte att jag hade parasiter i tarmen. I Tyskland används homeopati av vanliga läkare och även om det säkert finns skeptiker där precis som i Sverige, så är det mer vedertaget och accepterat att använda homeopati som alternativ eller komplement till vanliga läkemedel i Tyskland. Eftersom homeopatindustrin är så pass stor i Tyskland verkar de också ha bättre homeopatiska medel än vad vi har i Sverige, i alla fall uppfattar jag det så då de tyska medicinerna haft snabbare effekt på mig än de svenskproducerade.

Vid första besöket hos bioresonansterapeuten kände jag mig som en idiot eftersom jag, precis som ni som skriver att det är buffel och båg, också tänkte att det fungerar nog inte. Men han konstaterade att jag hade fem olika slags parasiter i mina tarmar, bland annat giardia från Indien, och jag fick ont i olika delar av kroppen under behandlingen. Efter ett par dagar blev jag fruktansvärt sjuk och fick en riktigt jävlig indisk diarré där allt bara rann ur mig under ett par timmar, sedan var det tvärstopp. I efterhand har jag förstått att det var då som de här parasiterna dog ut i en första omgång och det var en s k utrensning, vilket var minst sagt skräckfyllt för mig. Det har tagit lång tid, flera behandlingar och olika homeopatiska medel, att bli av med dessa parasiter och få tarmen och kroppen i normalt skick.

Jag började med att trappa ut imurel efter en månad, givetvis i samråd med min gastroläkare. Hon tog ett kalprotecinprov på mig och konstaterade att jag var frisk i tarmen och gav sitt tillstånd till mig att sluta med imurel. Därefter gick jag ner från 50 mg (jag tålde ju inte imurel och fick därför ta lägre dos än vad man tar normalt) till 25 mg under en månads tid. Det gick bra. Under tiden gödslade jag min tarm med probiotika, tog homeopatiska mediciner som stöttade tarmen och faktiskt var väldigt effektiva, och var försiktig med vad jag åt. Efter en månad mådde jag fortfarande bra i magen och började sakta fasa ut imurel. Första veckan tog jag 25 mg två dagar och sedan en paus på en dag. Det gick bra. Sedan fortsatte jag på det sättet att fasa ut imurel varannan dag medicin, varannan dag ingen medicin under en vecka, tills jag var nere på imurel 25 mg var fjärde dag. Till slut skippade jag imurel helt och hållet och höll andan. Men det gick bra. Inga parasiter kvar, magen i form och fortsatt försiktig med maten.

Efter en månad utan imurel träffade jag homeopaten igen. Jag var överlycklig för att jag hade slutat ta imurel. ”Men ska du inte sluta med asacolen också?” sa hon då. Så då påbörjade jag uttrappningen av asacol. Faktum är att mina läkare länge varit skeptiska till att jag tar asacol eftersom de tycker det är en dålig medicin för Crohnare (bättre att ta Humira eller Remicade som är så effektiva). Och jag har ju själv märkt att jag inte haft någon större effekt med asacol även på höga doser när jag varit sjuk. Alltså gick jag snabbt ner till 4 x 400 mg per dag en vecka. Inget hände. Sen gick jag ner till tre tabletter per dag en vecka, två tabletter per dag en vecka tills jag hade trappat ut asacolen totalt. Tror jag slutade med att ta 400 mg var tredje dag. Visst kändes det lite i magen i slutet där lite grann, jag har ju trots allt tagit den typen av medicin sen 1986, men tack vare homeopatmedicinen klarade magen av det hela. Så i mitten av juli blev jag helt medicinfri för första gången sedan 1986. Jag trodde aldrig att det var möjligt.

Visst, jag har i efterhand inte varit helt bra i magen, men det beror på att jag åkte på en parasit som dolde sig i blåbären vi köpte utanför ICA, som antagligen var plockade av personer som hade bristfällig hygien. Och nu kom jag hem från Asien med knasig mage, men även den verkar bioresonansterapeuten fått ordning på igen. Nu är det mest stressmage för jag har så otroligt mycket att göra på jobbet. Det ska bli ljuvligt med jullov!

Oavsett vad så sägs det att det tar ett halvår för imurel att lämna kroppen och om man behöver imurel så märker man det efter ett halvår för då blir man sjuk igen. Ungefär hälften av de som slutat med imurel får återfall och måste ta det igen. Därför tror jag att det är enormt viktigt att man har en bra alternativmedicinare vid sin sida (samt också en bra läkare om det går dåligt) när man trappar ut imurel. För mig var bioresonansterapin i kombination med homeopati det som hjälpte mig. Förra gången testade jag traditionell kinesisk medicin och det var helt enkelt för svagt och hjälpte inte. Nu har det gått ett halvår utan imurel och jag är fortfarande frisk.

När jag var hos min gastroläkare nyligen konstaterade hon att jag och en kille med Ulcerös Colit, som lever på strikt LCHF och också gödslar sig med probiotika, är hennes två absolut friskaste medicinfria patienter. Kom ihåg att för två år och fem månader sedan låg jag på sjukhus i en månad för att de var rädda att min tarm skulle gå sönder, vilket är ett livshotande tillstånd. Idag är jag medicinfri och min läkare är mycket imponerad. Hon tycker också att mina tidigare läkare har totalt felbehandlat mig eftersom de faktiskt bara gjorde två odlingar på min avföring efter att jag varit i Indien 2009, då jag fick giardia. Men jag kan aldrig bevisa att jag har haft giardia (jag kan ju inte skriva till Patientskadenämnden att en bioresonansterapeut hittade det på mig) så jag kan inte anmäla dem. Kanske lika bra att inte lägga energi på sådant också. Det har dock gjort mig mycket uppgiven och besviken på den svenska sjukvården och jag tycker att vissa läkare är korrupta latmaskar som bara vill ge oss dyr medicin. Om jag inte hade haft Crohn hade de antagligen odlat avföringsprover på mig tills de hittade vad som orsakade diarrén jag fick i Indien.

Däremot kan jag konstatera att jag idag är medicinfri, jag fryser inte längre så mycket att jag måste sitta med fötterna inkilade i ett separat element på jobbet som jag gjort tidigare, mitt hår är tjockare, jag är inte alls lika infektionskänslig som tidigare och min mage fungerar faktiskt utmärkt (särskilt nu när neemtéet verkar ha dödat ut clostridium), förvisso med hjälp av probiotika och homeopatiska mediciner och specialkost utan gluten och mjölk. Dessutom får jag ofta höra ”Hur mår du? Du ser så pigg/frisk ut!” och jag ser verkligen mycket piggare ut nu än tidigare. Jag har t o m lyckats komma över 60 kg-strecket, vilket jag kämpade med tidigare. Och jag blev inte jättesjuk av att få clostridium i Kina tack vare snabb insats av bioresonansterapeuten.

Det här är min historia. Jag har haft turen att hitta en duktig bioresonansterapeut och en duktig homeopat som vetat vad de gör. Eftersom den här branschen inte är reglerad finns det folk som är mindre duktiga därute, men det finns också duktiga alternativare som vet vad de gör. Jag får ingen kommission från de här terapeuterna för att jag rekommenderar dem. Jag skriver inte ens ut deras namn här för homeopaten tar inte emot fler patienter. Det är helt upp till er läsare om ni vill fortsätta läsa mina tankar kring hur jag blev frisk eller om ni istället vill surfa in på sidor som ”Allt om Crohn” som drivs av läkemedelsbolaget Abott, som säljer Humira (till en årsförbrukningskostnad för skattebetalarna på 300 000 kr per person – där kan vi snacka någon som vill sälja saker!) eller hänga på olika tarmsjukeforum där folk är sjuka, har stomi och kämpar vidare med sina mediciner. Det är ert val.

Jag har valt denna väg och den fungerade för mig. Jag kan inte garantera att den fungerar på dig, eftersom vi är alla olika och det finns olika skickliga alternativterapeuter ute i landet. En del personer blir friska av att ändra sin kost, andra, som jag, är sjukare och måste göra mer. Och vissa upptäcker att de är superallergiska mot majs och så fort de utesluter majs ur sin kost så blir de friska. Eller så upptäcker de någon annan anledning till att de blivit sjuka.

Till skillnad från många andra siter så säljer jag inte heller saker som jag tror kan bota eller lindra knasiga magar. Det gör exempelvis Jini Patel Thompson, som jag tycker har samlat ihop en massa bra information om hur hon håller sig frisk från sin Crohn (hon höll på och experimenterade i sju år innan hon hittade sin lösning!), men hon säljer också egenutvecklat näringspulver och naturläkemedel på sin hemsida för dyra pengar. Sandt.nu säljer livsmedel och kosttillskott och skickar ut recept där man helst ska köpa från deras webshop. Smarta maten tar betalt för sina matsedlar. Det gör inte jag. Jag rekommenderar varumärken och saker efter min egen erfarenhet och vad jag själv tycker är bra, men jag får inget betalt av de varumärkena. De vet inte ens om att jag finns. Jo, Salovum vet att jag finns, men inga fler. Och jag varnar för återförsäljare av Aloe Vera och saker som jag märkt kan vara farliga att testa.

Det enda jag gör är att jag erbjuder er mina tankar om hur jag håller mig frisk, olika saker jag sprungit på som hjälpt mig eller andra och delger er mina tankar kring detta. Jag låter er skriva kommentarer om vad ni själva upptäckt hjälpt er och om ni har några goda råd, och ofta får jag frågor om saker som ni hoppas att jag ska svara på, vilket jag försöker göra efter den förmåga jag har. Jag är inte läkare och jag är inte heller alternativmedicinare, men jag har läst en väldans massa om min sjukdom på nätet och kan en hel del saker som vanliga läkare inte kan, inte minst om vilken kost som fungerar på oss. Dessutom har jag varit sjuk i snart 30 år och helt frisk i över 20 år totalt. Med frisk menar jag att jag har levt ett normalt liv, förvisso med medicinering och specialkost, men jag har inte behövt springa på toa och bajsat blod hela tiden som jag gör när jag är sjuk. Jag vet att om jag missköter min kost och stressar för mycket så kan jag lätt bli sjuk igen.

Jag är egentligen inte så mycket annorlunda från en vanlig blogg, som Blondinbella som erbjuder sina tankar om kvinnlighet och entreprenörskap, men som jag antar inte publicerar hatkommentarer heller. Precis som Blondinbella sticker jag ut hakan för min sanning och jag är absolut medveten om att det finns folk som inte gillar min sanning. Det är en anledning till att jag bloggar anonymt. Men jag kommer inte att publicera kommentarer i stil med att jag är en alternativhäxa som vill kränga saker, för det är jag inte. Jag är en helt vanlig svenska som bara vill berätta hur jag blev frisk från min mycket svåra Crohn och jag jobbar långt ifrån alternativmedicinbranschen, men är oändligt tacksam för att den finns. För utan den hade jag inte haft det liv jag har idag med ett bra jobb och god hälsa.

Buffel och båg? Nej, för mig har bioresonansterapi och homeopati gett mig livet åter. Det har skolmedicinen aldrig kunnat göra och de hade 30 år på sig att göra mig frisk. Skolmedicinen klarade aldrig det. Punkt slut. Say no more.

36 svar på “Buffel och båg?”

 1. Magdjuret skriver:

  Är så tacksam över att din blogg finns. Du inspirerar och hjälper så många <3 Fokusera på alla som du hjälper istället för de som inte har nåt bättre för sig än att näthata och ha åsikter kring sånt de inte har en susning om. Och lägg ner alla ni som skriver elaka kommentarer!!!

 2. admin skriver:

  Tack, Magdjuret! Just pga näthatarna så kommer jag aldrig att publicera deras sura kommentarer. De kan skriva ner sig någonannanstans! Den här bloggen är till för att vi ska bli friska!
  Kram på dig!

 3. Beatrice skriver:

  Det är svårt att bara släppa de där ”elaka” kommentarerna. En liten tagg sitter lätt kvar och sticker och irriterar. Vi som är sjuka i lite knepiga åkommor och som har varit våra egna detektiver för att hitta vad som felas och vad som hjälper, vi vet vad vi vet. Jag uppskattar dina inlägg mycket. Jag konstaterades ha UC nu i somras men har haft en bråkig mage i drygt 25 år. Jag har klarat mig rätt bra, förmodligen pga att jag är väldigt lyhörd på vad som händer i kroppen. Matdagböckerna hjälpte en hel del och även min envishet. Medicinerna slog nog ut magen misstänker jag, men de var nödvändiga just då. Visst lever jag/vi ett begränsat liv men alternativet är värre 😉 Stå på dig! Det är din blogg och du skriver och publicerar precis vad du själv vill!

  Hoppas du får en trevlig julhelg!

  Kram från Västkusten

 4. Sara skriver:

  Tina, du tände en varm lägereld vid min kalla, ensamma sjukhussäng för några år sedan när jag var skräckslagen över allt blod som kom från ingenstans och alla kramper, över mitt liv som plötsligt blivit en levande mardröm. Utan dig och din sida hade jag inte suttit här nu – jag VET det, jag hade antingen varit på dass, sjukhus eller gjort slut på mig. Det är på oss du får lyssna när du blir ledsen över nätgalningarna. Att förändra folks liv är ju inte det sämsta… Vi är många som är löjligt glada över det du gör och gjort!
  Stora stora kramen från Sara

 5. admin skriver:

  Tack Sara, dina ord värmer!
  Kram,
  Tina

 6. admin skriver:

  Tack, Beatrice! Du har helt rätt. Tyvärr är jag väl lite för känslig för att inte bry mig helt, men jag kan ju bara hoppas att personen som skrev det han gjorde läser min historia och håller sig på någon annan sida.
  Trevlig jul själv!
  Kram,
  Tina

 7. Pia skriver:

  Tack för att du vill och orkar dela med dig av din resa, din erfarenhet, tankar och efterforskning! Fortsätt, din blogg är så informativ och inspirerande för oss med magproblem! Sverige är så fruktansvärt efter när det gäller sjukvård. I andra länder som Danmark, Norge, Tyskland samarbetar man mer över gränser. Läkare, homeopater och annan alternativmedicin. Jag vill passa på att rekommendera Hagas Gröna, hälsokost i Göteborg. Ägaren där är superduktig och har hjälpt många. Mer info på deras hemsida. Skönt att man kan välja, och att det finns många alternativ!

 8. Marie-Louise skriver:

  Hej Tina!

  Skulle inte klara mig utan din blog den är otroligt viktig för mig och min familj. Är inne och läser nästan varje dag det är som en uppslagsbok. Tusen tack för att du skriver. Stor kram Tina.

 9. admin skriver:

  Tack Pia! Jag instämmer helt med att den svenska sjukvården är efter när det gäller att dra nytta av alternativa eller rättare sagt komplementära metoder. Tyvärr är VoFarna starka här i Sverige och de har ju utnämnt både Sanna Ehdin och LCHF-Annika Dahlqvist till årets förvillare, trots att det visat sig att de båda har rätt i mångt och mycket av vad de säger och skriver om. Min nuvarande gastroläkare som inte är svensk är t ex mycket intresserad av vad jag gjort och vet också om att jag ägnat mig åt både bioresonansterapi och homeopati.

  Tack särskilt också för tips om en bra hälsokostaffär för dem som bor i Göteborg!
  /Tina

 10. admin skriver:

  Tack Marie-Louise! Dina ord värmer!
  Kram,
  Tina

 11. Kajsa skriver:

  Hej Tina!
  Tack för en intressant blogg. Jag har inte Crohns utan en autoimmun neuromuskulär sjukdom och tror dina inlägg kan vara intressanta för många med autoimmuna diagnoser. Själv har jag en i perioder lättirriterad tarm (IBS) och ofta sammanfaller detta med att jag är sämre i min muskelsjukdom. Kanske hänger det ihop?
  Jag undrar varifrån du fått uppgifterna om att azathioprin (imurel) slår ut tarmfloran? Jag har ätit azathioprin (+ cyklosporin och prednisolon) dagligen i åtta år men ingen har någonsin nämnt att det skulle kunna påverka magen! Det är mest påverkan på blodkroppsbildningen jag hört talas om.
  Jag är också intresserad av att komma i kontakt med en pålitlig homeopat. Du skriver visserligen att du inte vill lämna ut namnet på din egen men kanske kan du ge något tips? Det känn osäkert att bara söka upp första bästa jag hittar på nätet. Jag bor i Skåne, mellan Malmö och Lund.
  Tack på förhand!
  /Kajsa

 12. admin skriver:

  Hej Kajsa,
  Tack för att du gillar min blogg. Jag tror att om man har läckande tarm, vilket kan visa sig som IBS, så kommer det ju ut gifter i blodet via tarmen som kanske kan förvärra andra sjukdomar?
  När det gäller imurel så är det min egen erfarenhet att när jag tog imurel så var jag tvungen att ta väldigt mycket probiotika. Jag tror inte att någon läkare har forskat på det och det kanske bara rör personer som jag har extra känslig mage och måste ta probiotika för att klara av att ta imurel. Imurel är ju ett svagt cellgift som visat sig ha dödande effekt på t o m MAP så det är starka saker och därför har jag dragit slutsatsen att den dödar ut tarmfloran.

  Skickar privat meddelande till dig om homeopat.
  Vänliga hälsningar,
  Tina

 13. Kajsa skriver:

  Stort tack Tina!

 14. Madeleine skriver:

  tack för din blogg Tina.
  Du har samlat mycket intressant information på din blogg
  och jag och min son hade inte varit såhär friska som vi är idag utan dig, tack för all bra information.

  ha en bra dag! må bra!
  Kram från Madde

 15. admin skriver:

  Tack Madde! Du har dock letat så mycket själv också och varit så tålmodig med din son så du har gjort mycket av jobbet själv! Tack för att du i alla fall tycker att jag varit en inspiration för dig!
  Kram,
  Tina

 16. Anonym skriver:

  Hej! Jag har haft stor hjälp av din blogg och älskar att läsa den. Genom dig fick jag rådet om innate response probiotikan, som i samband med ändrad kost hållit mig symtomfri i 3 månader efter ett 1,5 år långt skov. Så jag har dig att tacka för det :).

 17. Simon skriver:

  Hej Tina, grym blogg, har hjälpt mig massor.

  Mådde hyffsat bra i magen för ett tag sen och har börjat med probiotika, och bestämde mig för att trappa ner på imurelen (100mg).
  Saken är den, dum som jag var, frossade jag på tomat(purre) som jag annars uteslutit från min kost.
  Och började blöda igen (ej diare).
  Vill verkligen inte gå tillbaka till kortison, har riktigt dålig erfarenheten av det giftet.

  Kan jag vända det här med bara kosten (basallergidiet) och probiotikan?

  En annan fråga, jag snusar även, kan snus (nikotin) påverka crohns negativt tro?

 18. admin skriver:

  Hej Simon,

  Tack för att du uppskattar min blogg. Min egen erfarenhet är att om man äter något som man är rejält allergisk mot (i mitt fall Kalles Kaviar) och börjar blöda av det så kan det ta lång tid att bli frisk igen. Men notera att på den tiden så fuskade jag med mjölkprodukter (lite ost på pizza, bregott, lite herrgårdsost på mackan osv) och åt gluten så det kan ha gjort att jag blev bättre långsammare. Jag tror däremot att om du äter basallergidiet och inte frossar i glutenfria produkter utan äter mycket måttligt med sådana och även undviker stärkelse generellt, som exempelvis potatis, men även vitt ris och majsmjölsprodukter, så kan du sannolikt läka ut tarmen snabbare. Testa att köra kokt kyckling-diet med kokta morötter eller zucchini/mixad broccoli/butternutsquash, kokt kycklingbuljong (se mitt recept här) en vecka och se vad magen säger. Du får se det som en botgörelse för att du ”syndade” och tänka att vad bra att du nu vet att du inte tål tomat (då tål du antagligen inte heller potatis, paprika, aubergine och chili några större mängder heller). Då kan du ju undvika det. Testa även att dricka Ultrainflamax eller Inflamino från Holistic (ja, jag vet att de är svindyra, men om de kan rädda dig från kortison så är det guld värt, eller hur?) med probiotika på fastande mage (dvs tre timmar efter måltid och minst en timme före nästa måltid). En sak som hjälpt mig mycket med att få stopp på blödande är att ta zink från Helhetshälsa. Börja med en tablett och öka till tre under en vecka och minska sedan. Ta också 10 000 IE D3 från Holistic, det torde också hjälpa. Dessa sorter är lätta att absorbera för tarmen och det är alltså därför jag rekommenderar dem. Om du tar någon annan zink kan du få ont i magen. Jag öppnade kapslarna och tog 1 kapsel tre ggr per dag när jag var som sjukast och blödde senast sommaren 2011. Tar 1 Helhetshälsa zink om dagen fortfarande eftersom det stöttar immunförsvaret. Jag brukar f ö ta probiotika på kvällen på fastande mage innan jag går och lägger mig för då hinner de små rackarna föröka sig under natten.

  Snus och nikotin är INTE bra för tarmen så nu har du ett nyårslöfte att infria! 🙂 Läs mer om vad jag skrivit om rökning och nikotin här. Observera att de nikotinfria snussorterna som finns ibland är baserad på gluten så de är inte heller något bra för dig. Eftersom vi ofta har dålig matsmältning så är det dumt att snusa då ”snussaliven” signalerar till magsäcken att vi äter och då kan magen sätta i gång och arbeta i onödan. Därför är inte heller tuggummi bra. Så tyvärr är snusning inte att rekommendera.

  Lycka till och krya på dig! Hoppas du vinner över blödningen nu! Kämpa!
  /Tina

 19. Lisa skriver:

  Tina, det du gjort med denna webbplats är så fantastiskt bra, ett sådant stöd och inspiration. Jag är nu åter här och läser och stärks efter nytt skov. Tack och lov att det finns andra röster som din här ute för den etablerade synen på sjukvård och medicin är så stark. Har varit medicinfri ett tag men nu tvingats retirera till kortison. När jag kommer ur det om några veckor är det nya tag och nytt hopp igen. Jobbar mycket med kosten men tror jag behöver en alternativbehandlare vid min sida för att fixa det hela vägen, som du skriver.

  Så: tack för att du delar med dig! Å jag blir förbannad över vad folk kan skriva och tro. Vi är många fler som fattar. Hejja dig!

 20. N skriver:

  Hej! Jag vill tacka dig innerligt för att du har gett mig hoppet tillbaka.
  Varje gång jag pratar med min läkare blir jag knäckt. Det är aldrig goda nyheter. Jag har gått på remicade i två år nu och det har hjälpt mig, fram tills nu. Jag har chrons förresten. Nu har jag haft en brännande känsla på höger sida och på ryggen. De tror att jag har fått förträngning i min tarm så nu måste jag röntgas. Efter att ha läst på din sida köpte jag Rubicon och scd diet boken, jag har ändrat min diet och äter inte socker, gluten eller mejeri mer. Jag har också bokat en tid hos Marie i Lund så jag ska dit nästa vecka, så hoppfull! Det jag tänkte fråga dig var om du tror att jag klarar mig utan operation ifall det är så att jag har trång tarm? Jag får inte ont när ja äter, den brännande känslan bara finns där hela tiden. Detta blev lite långt märker jag. Men jag måste igen säga, tack tack tack tack för din blogg o snälla sluta aldrig! Att läsa din blogg har ändrat allt för mig, och lite till. Tack! Jag hoppas att du håller dig frisk alltid så du kan fortsätta med detta! God bless.

 21. admin skriver:

  Hej N,
  Tack för att du uppskattar min blogg. Jag blir väldigt glad att höra att den hjälpt dig och att jag ger dig hopp. Självklart kommer du att bli frisk. Strunta i de negativa läkarna som uppenbarligen missade lektionen om nocebo i sin utbildning.
  När det gäller förträngningar i tarmen så vet jag att Jini Patel Thompson har en sådan (hon har en i halsen och en längst ner i ändtarmen), och det går att leva med. Det är nog en bra idé att röntga för att se hur det ser ut i tarmen, sedan får du själv bestämma hur du vill göra. Ibland kan förträngningar vara svullnader som går ner när såren läker, men ibland kan de vara ärrbildningar som inte försvinner. Jini lever dock med sina förträngningar och har lyckats få dem mindre, men periodvis verkar hon föredra att dricka sin shake för att hon helt enkelt inte hinner tugga maten så länge som behövs för att hon ska kunna svälja den. Det man ska vara observant på om man har en förträngning (och det tror jag att många av oss med Crohns har om man varit sjuk i många år) är att man ska vara försiktig med fiberrika saker som kan bilda stopp i tarmen. T ex inte äta torkad frukt (som gärna sväller i tarmen om den inte redan är uppblöt innan du äter den) med nötter för då kan det bli stopp. Likaså vara försiktig med det vita och hinnorna i citrusfrukter, trådiga grönsaker som stjälkselleri och sparris, och svårsmälta saker som svamp (bättre att mixa svampen om man vill vara på den säkra sidan).
  Det är nog viktigt att du försöker bli frisk så att du kan sluta med Remicade för den kan ha otrevliga biverkningar och vi vet faktiskt inte vad den kan göra med oss om man tar det länge eftersom den inte funnits på marknaden i mer än 15 år, om jag minns rätt. Själv fick jag ju allvarlig hjärtarytmi av remicade.
  Lycka till hos Marie och kämpa på när du går den långa vägen för att bli frisk och medicinfri!
  Varma hälsningar,
  Tina

 22. N skriver:

  Tack så mkt för ditt svar! Jag har varit hos Marie och det känns så bra att börja om o satsa allt på att bli frisk! Tack igen för utan din blogg hade jag nog varit sjukt deprimerad o knäckt!

 23. Eva skriver:

  Hej Tina,
  Kan du tipsa om någon i Sthlmsområdet som utför bioresonansterapi på ett seriöst sätt, och gärna i kombination med homeopati?

  Tack för en underbar sida!

  Hälsningar Eva

 24. admin skriver:

  Hej Eva,
  Jag mailar dig min bioresonansterapeuts kontaktuppgifter privat.
  Tack för att du gillar min sida!

  Vänliga hälsningar,
  Tina

 25. Linda skriver:

  Hej Tina!
  Verkligen berömvärt att du tar dig tiden att dela med dig av dina erfarenheter på ett så omfattande sätt. Det är oerhört värdefullt för oss andra hälsodetektivwr.

 26. Linda skriver:

  Hoppsan, min förra kommentar gick iväg innan jag hann skriva färdigt! 😛 (svårt trycka rätt på mobil ibland)
  Jag skulle bli glad om du ville rekommendera någon bioresonansterapeut som du vet är duktig, gärna i närheten av Linköping eller Stockholm. Vem var det som hjälpte dig?
  Även skicklig homeopat är intressant att få tips på.
  Tack på förhand!

  Vänliga hälsningar, Linda

 27. admin skriver:

  Hej Linda,
  Jag skickar mail till dig!
  Vänliga hälsningar,
  Tina

 28. Malin skriver:

  Hej igen Tina,
  Jag undrar över namn till din homeopat och bioresonanas terapi.
  Vet ej om det var ngt fel på min mailadress eftersom jag ej fick svar av dig sist.
  Mvh Malin

 29. admin skriver:

  Hej Malin,
  Maila mig på info ( a ) tinasmagmat.se om du inte har fått svar nu.
  Mvh,
  Tina

 30. Mariann Holmström skriver:

  Hej Tina,
  Tack för en fantastisk sida! Är mamma till en 16 årig tjej som fick UC för 2 år sedan. Skulle gärna ta med henne till en bioresonansbehandling men vi bor i södra Finland och här finns det inte. Skulle gärna ha tips på någon i Stockholm eftersom vi är på väg dit i juni.
  Mvh Mariann

 31. Bittan skriver:

  Hej!
  Tack för en superbra blogg!! Blir så glad när folk delar med sig av bra erfarenheter då det verkligen har hjälp mig eftersom sjukvården tyvärr inte har gjort det. Jag har kronisk borrelia och TWAR som jag fick diagnos i Norge för några år sedan, efter att ha varit svårt sjuk i 10 år. Gick sen där på antibiotikabehandling som dock hjälpte mig mycket men som också förstörde mina tarmar, trots att jag åt mängder med probiotika. Har nu kämpat i 1½ år med kliande tarmar, ont, klåda i fötter, ja i hela kroppen kan man säga. Otroligt psykiskt stressande symtom. I perioder bättre men nu har det varit hemskt ett tag. Ätit nästan helt kolhydratfritt, mjölk- och sockerfritt under denna tid samt en massa probiotika, sista tiden VSL#3 som är kanon(och svindyr) men kämpar ff med en massa candida. Har nu börjat hos en bioresonansterapeut som ska vara en av de bästa i Sverige och han hittar mycket smått och gott i mina tarmar. Bl a maskar, parasiter, amöbor, mögel och förstås CANDIDA. Har också ff kvar borrelian och TWARen i kroppen. Jag hoppas verkligen att det blir bra nu men än så länge så är min kropp bara MER upp och ner än tidigare. Kan detta vara utrensning? Hur länge hade du utrensningssymtom och hur mådde du mer än diareer? Hur många behandlingar kan man behöva (har nog fått 10 st nu ganska intensivt. Behandlas 2 timmar varje gång) Kan du rekommendera något mera jag kan göra?

  Tack snälla för att du delar med dig!!

 32. admin skriver:

  Hej Bittan,
  Jag tror absolut det är en utrensning du har. Kan du hjälpa till med kollodialt silver? Det dödar ju ut en hel del patogener och elände. Fråga bioresonansterapeuten vad hen tycker om det.

  Jag tror så här: om man varit väldigt sjuk länge så tar det längre tid att bli frisk. Jag blir fortfarande än idag väldigt trött efter behandlingar och vilar mycket efter dem. Nyligen började jag ta en ny homeopatisk medicin och resultatet blev att magen blev sämre. Inte så kul, men det hör tyvärr till. Får du homeopatiska medel samtidigt? Det är nog den bästa metoden, att köra homeopati med bioresonansterapi. Testa t ex Stom Spag, Mucan Spag, Septo Spag eller Hekur Spag (som renar levern), de är bra mot parasiter och hjälper kroppen att döda ut saker. Men bioresonansterapeuten får säga vad du ska göra. När jag gick till Otto, min bioresonansterapeut, blev jag väldigt sjuk två dagar efter första besöket och hade rejäla diarréer under en halv dag. Sedan tog jag kollodialt silver och magen lugnade sig. Jag fick ett par utrensningar efter hans behandling men de varade bara någon dag. Jag tog hela tiden homeopatiska mediciner som stöttade tarmen dock. Så mitt råd är att ta homeopatiska medel tillsammans med bioresonansterapin och inte köra så intensivt utan vila ut lite så att kroppen hinner i kapp. Jag gick en gång i veckan första månaden och sedan två gånger i månaden och slutligen en gång i månaden strax efter fullmånen (eftersom parasiter ju kläcks då). Det var bara första gången som var två timmar, resten av tiden är max en timme. Det låter som om din kropp är väldigt stressad av behandlingen så du kanske ska försöka ta det lite lugnt, gå dit efter fullmånen igen, ta Stom Spag eller Septo, typ 10-20 droppar morgon och kväll på fastande mage, och vila så mycket du kan. Tänk också positiva tankar och visualisera dig som frisk igen, meditera gärna och försök förstå vad din kropp försöker säga dig.

  Hoppas att du snart blir bättre!

  Varma hälsningar,
  Tina

 33. Bittan skriver:

  Tack Tina!
  Mycket bra råd! Jag har, som sagt, gått väldigt intensivt hos terapeuten så det kan vara som du säger att kroppen är väldigt sliten. Har inte fått några homeopatiska droppar men än för min borrelia. Hur får jag tag i Stom Spag och Septo, tror inte att han har såna faktiskt. Men mot mögel och svamp har jag fått några kapslar som heter Reishi och ska tydligen ta bort det mesta av detta. Jag har ju haft grym herx under hela min behandling mot borrelia så jag vet ju hur det känns men man är ju så förtvivlat rädd för att bli så där hemskt sjuk igen så man vill ju att det ska vända fort så man får lite hopp om att det går åt rätt håll. Jag tar ju L-Glutamin, VSL#3, Mariatistel, kolloidalt silver, D3, E-vitamon, Folsyra och B-complex samt basar kroppen ganska hårt nu med PH-kalk så det vore väl tusan om det inte skulle bli ändring nån gång. 🙂
  Enligt mannen jag går hos så verkar jag suga åt mig bakterier, svamp, mögel, maska, parasiter till min kropp så det är mycket vi kämpar mot varje gång jag kommer.
  Viktigt det sista du skriver, med att visualisera sig som frisk. Just nu är det lättare sagt än gjort när man mår riktigt gris och blir rädd men det var bra att du påminde mig om det.

  Fortsätter att plöja igenom det du skrivit under din bloggtid och har en del kvar.
  Tack för att du finns!

  /Bittan

 34. admin skriver:

  Hej Bittan,
  Det låter som om din bioresonansterapeut har koll på vad han gör. Fråga honom om Stom och de andra spag, vad du ska ta. De går att köpa på nätet, jag hittar dem på homeopatiska apotek här i Stockholm och i välsorterade hälsokostbutiker med alternativt stuk (Örtagubben, Lifeland, ev Gryningen). Men allt finns på nätet.
  Jag tror att man hjälper kroppen väldigt mycket genom att visualisera sig själv som frisk eftersom den då drar till sig energier som hjälper en att göra en frisk. Kolla också att du sover på ett bra stället i din bostad. Kanske kan du testa att sova på en annan plats några nätter och se om det gäller? Ibland kan nämligen dåliga energier samlas på specifika platser och om man då sover där så blir det svårare att bli frisk. Meditera och visualisera! Kämpa på!!! Varför tror han att du suger åt dig bakterier, svamp osv? Hoppas att basningen gör att de drar vidare!
  /Tina

 35. Bittan skriver:

  Hej igen Tina!
  Jag frågade om homeopatmediciner när jag var hos honom i söndags och han sa att han har homeopatmediciner som frekvenser i sin apparat. När han behandlar som klickar han i vilka mediciner han vill att jag ska ha in i kroppen och sen får jag det genom frekvenser alltså. Den enda jag har fått i droppar är en mot borrelia. Borrelia och den cocktail av bakterier, virus och parasiter man får genom ett fästingbett är det värsta man kan få in i sin kropp. OM man sen inte får vård snabbt så blir det stora tokigheter i alla delar av kroppen. Speciellt i hjärnan där den gärna vill bo och gotta till sig i cellerna. URK!!
  Varför jag tar in så mycket bakterier och annan skit beror på två saker. Borreliabakterierna ser till att kroppens immunförsvar går ner och att kroppen därför tar in mycket microber som den sen kan gömma sig i för att överleva. Det beror också på att jag har en väldigt läckande tarm, förmodligen av all antibiotika jag fått och det gör att tarmen läcker både in och ut av olika gifter och småkryp. URK, igen!
  Jag kämpar på och vägrar ge upp!! Känner att detta ska bort och jag SKA bli bra. Har lagt ner en förmögenhet på att bli frisk och tänker fortsätta till jag nått mitt mål eller åtminstone så bra jag kan bli så jag har ett drägligt liv.
  Jag tycker vi är kämpar allihop här och du är fantastisk som delar med dig och ger oss dina erfarenheter. Det är så jag har blivit friskare, genom andras erfarenheter och mitt eget val att läsa och kämpa på.

  En sak jag skulle vilja höra av er som haft UC mm, har ni haft KLÅDA I TARMARNA?? Detta håller på att göra mig tokig. Vet inte om det beror på att microber dör och att jag får som en allergisk reaktion eller om det beror på att tarmen läker.

  Kram på dig, Tina, och ni andra!!

 36. admin skriver:

  Kämpa på Bittan! Tänk på att du sannolikt hade mått ännu sämre om du inte hade tagit tag i det här.
  Jag har inte haft klåda i tarmarna som du beskriver men jag har ibland känt det som om jag har gigantiska skrubbsår i tarmen. Och skrubbsår kan ju faktiskt klia när de läker. Så låt oss hoppas att det är det som händer.
  Lycka till!
  Kram,
  Tina

Panorama Theme by Themocracy