Probiotika och örter på flaska: Vita Biosa

Av , 24 mars, 2011 19:31

För ett tag sedan var jag inne på Riksförbundet för Mag- och Tarmsjukas forum och hittade där ett inlägg av en kille som skrev att han hade Mb Crohn och nu hade testat ett nytt medel för sina tarmar som faktiskt fungerade. Han ville dock inte framstå som värsta försäljaren så han bad folk att höra av sig till honom så kunde han berätta mer. Jag hörde givetvis av mig till honom och jag har redan skrivit om detta medel en gång tidigare (här). Själv hade jag inte testat det vid det tillfället eftersom min mage var så bra då.

Men de senaste två veckorna har min mage varit minst sagt bråkig med mig. Dels beror det på stress, dels åt jag c-vitamin – Ester C, som ska vara snällt mot magen, men min mage slog bakut och blev jättekass. Efter några dagar med kass mage lyckades min kära akupunktör lugna ner den genom att lära mig yi gong, som är hans familjs hemliga qi gong. Genom att andas djupt och köra runt qi, dvs livsenergin, i kroppen blev jag lugnare. (Den som vill läsa mer om qi kan göra det här. Tecknet för qi ser ni här bredvid, qi uttalas chi.) Dessutom masserade han min mage och min rygg så att den slappnade av. Resultat: supersvullen mage efter att tarmarna fått tillbaka blodtillförseln i systemet, vilket varade ett par dagar. Nu är magen inte så uppblåst längre.

Men även om min mage slappnade av lite så var den fortfarande ganska kass, vilket inte var så roligt. Jag ökade på med probiotikan utan större framgång och sen tänkte jag: ”Nu testar jag det där medlet som killen tipsade om!”

Sagt och gjort: jag travade iväg till hälsokostbutiken Gryningen på Folkungagatan som han brukat köpa den på, men där var den slut i lördags. I måndags hittade jag den dock på Örtagubben på Odengatan och köpte en liter på flaska och började därefter dricka en tesked i måndagskväll.

Vita Biosa är syrlig eftersom den innehåller mjölksyrebakterier, men den har också en kraftig smak av örter och kryddor då den innehåller en mängd örter och kryddor av olika slag, 19 sorter för att vara exakt: anis, fänkål, lakritsrot, basilika, bockhornsfrö, dill, enbär, fläder, ingefära, kvanne, körvel, oregano, pepparmynta, romersk kamomill, rosmarin, salvia, brännässla och timjan. Flera av dessa örter är sådana som jag läst om i gamla örtböcker ska vara bra för just knasiga magar. Lakritsrot har jag t ex hört andra må väldigt bra av i magen. Hela produkten är fermenterad, vilket innebär att den är mer lättsmält för våra magar. Enligt Biosas hemsida ska den innehålla sju olika slags mjölksyrebakterier och de går igång när de kommer ner i våra magar och gör helt enkelt underverk.

Instruktionerna är att man ska ta en liten ”snaps” morgon och kväll, men gärna börja lite försiktigt. Anledningen till det är sannolikt för att man ibland kan få snedtändning i tarmen när de goda bakterierna slår ihjäl alla dåliga som då ska forsa ur oss, ofta i form av värsta diarrén. En del av oss kan dessutom få stora problem med gasutsläpp av samma anledning när vi börjar äta vanliga probiotika tabletter. Alltså måste man alltid börja försiktigt och långsamt för att inte få dessa problem.

Jag började ta en tesked i måndagskväll, tog en matsked morgon och kväll i tisdags och nu är det torsdag. Min mage är snäll igen och har övergått från koblaja till korv, och jag bara jublar. Det verkar med andra ord som om den är väldigt effektiv. Min tunga, som börjat bli candidavit, börjar återfå sin normala rosa färg. Nu ska jag fortsätta ta detta medel, som förvisso inte är jättebilligt (en liter kostade 300 kr) MEN hur mycket kostar det inte att vara sjuk?! Jag skulle tippa att en liter räcker rätt länge också.

De av er som vill läsa mer om Vita Biosa kan läsa här. Om den inte finns i era lokala hälsokostbutiker kan man beställa den via nätet på olika siter (googla och ni skall finna!). En sak som är bra med den är att den inte behöver stå i kylskåp INNAN man öppnat den, så den är transporttålig. När man väl öppnat den måste den stå i kylskåp. Det är också viktigt att följa instruktionerna på flaskan och vända den upp och ner ett par gånger, inte skaka, för att få loss alla bra bakterier som finns i den.

33 svar på “Probiotika och örter på flaska: Vita Biosa”

 1. malin skriver:

  Hej!

  Du kan väl uppdatera oss, efter en tids prövning. Jag har som sagt druckit min första flaska, och den varade hela 2 månader.
  Nu imorse blev min andra flaska öppnad.. Min största rädsla nu är att de inte ska tillverka fler eller lägga ner! Jag har även kunnat p.ga denna dryck, helt sluta med min lokalbehandling, och bara ta mina tabletter (ASACOL) till sommaren har jag bestämmt mig för att prova trappa ner tabletterna också. Prova kan man ju alltid…
  Hälsn.
  Malin

 2. admin skriver:

  Hej Malin,
  Fantastiska nyheter att du kunna sluta med så mycket mediciner! Jag tror inte att de slutar med den här drycken bara sådär. Den verkar exporteras till ett antal länder (jag har f ö tipsat Jini Patel Thompson om den och hon tyckte den verkade intressant!) och den kontrolleras av danska myndigheter. Du får hålla oss uppdaterade om hur det går med avvänjning av asacolen. Själv vågar jag inte för tillfället skippa mina mediciner eftersom jag blev så enormt sjuk för 1,5 år sedan.
  Lovar att hålla er uppdaterade om hur det går med min erfarenhet av Vita Biosa.
  /Tina

 3. Jessica skriver:

  Hej Tina!
  Det låter ju som rena dunderkuren! Jättespännande! Jag har varit på två hälsokostbutiker och frågat efter den. Ingen hade det på lager men de beställer gärna hem men då kanske jag lika gärna kan leta själv på nätet. Älskar din beskrivning av koblaja =) Det stämmer klockrent på mig oxå. Jag har några dagar när allt långsamt blir bättre men så kommer de där förargliga blajorna 😉 Vita Biosa kanske är da shit 😉 för mig oxå =)

  Ha det gott!
  Jessica

 4. admin skriver:

  Hej Jessica,
  Hoppas du hittar flaskan på nätet. Om du bor i Stockholm verkar den finnas på Gryningen eller Örtagubben åtminstone. Jag funderar på att maila Biosa och be dem göra en klinisk studie för att se hur många som blir bättre av den här medicinen. Vem vet, det är kanske som ”ryktet” om att man kunde bli av med sin äggstockscancer om man drack idegranste, ett rykte som gick bland cancersjuka kvinnor och som faktiskt botade ett antal kvinnor. Sedan började läkarna titta på det och upptäckte ett potent gift i idegranen som gjorde susen mot äggstockscancer och idag är det en kraftfull cytostatika som används mot cancer.
  Lycka till med tarmen!
  /TIna

 5. Jonas skriver:

  Hej Tina!

  Kul att läsa att du blivit bättre av Vita Biosa, och samma gäller dig Malin! 🙂

  Jag själv är inne på tredje året efter att ha blivit av med min Crohns tack vare Vita Biosa och jag mår prima. Min historia i kortformat är att jag fick diagnosen Crohns våren 2007 och åt mediciner för det fram till augusti 2008 då jag stötte på min kära vän Vita Biosa (en riktig läckerbit om jag får säga det själv). Redan efter två dagar med matskedshuttar av biosan kände jag mig så bra i magen (se beskrivningen koblaja->korv) och min mage var lugn och fin att jag tvärt bestämde mig att sluta med min medicin.

  Sen den dagen har jag har jag inte rört mina piller men jag har medicinburkarna framme som en påminnelse om en svunnen tid som förhoppningsvis aldrig kommer tillbaka.

  Jag har inte behövt ta Vita Biosa hela tiden sedan dess, jag körde kuren dagligen i ett par månader för att vara på säkra sidan och sedan trappade jag ner under ett par veckor för att helt sluta ta Vita Biosa. Så i november 2008 slutade jag ta Vita Biosa, tog ingen medicin för mina (gamla) besvär och livet kändes underbart, och har så gjort sedan dess, typ.

  För ett halvår sedan fick jag lite känning av mina besvär igen, inget allvarligt men var lite knepig i magen under en vecka eller så. Då beställde jag en ny flaska Vita Biosa och började ta det igen. Samma visa som förra gången, jag blev bra på ett par dagar och den här gången körde jag ”kuren” bara ett par veckor. Har mått bra sedan dess! 🙂

  Jag har bara bra saker att säga om Vita Biosa och rekommenderar alla som har liknande problem att testa det. Visst kostar en flaska runt 300 kr men om det hjälper dig att bli fri från din sjukdom så är det väldigt väldigt billigt.

  /Jonas Eriksson

 6. admin skriver:

  Hej Jonas,

  Tack för att du tipsade oss om denna fantastiska dryck! Grattis också till att du slipper mediciner! Själv tycker jag att 300 kr är väldigt lite i sammanhanget. En kartong Salovum, som räcker 10 dagar i bästa fall, kostar 2000 kr. Och det kostar massor att gå till alternativa behandlare eller en privat psykoterapeut eftersom man ofta måste gå dit flera gånger. Att investera 300 kr i en flaska Vita Biosa är en väl värd investering. Jag ser alltid mina utlägg för min sjukdom som en investering att bli och vara frisk.

  Man kan ju också räkna på hur mycket vårt samhälle skulle spara på att tipsa kroniskt tarmsjuka om att ta ett probiotika-preparat som Vita Biosa för 300 kr som räcker i två månader, dvs 150 kr per månad. En årsbehandling av Remicade eller Humira kostar tiotusentals kronor och är så dyr att vissa landsting sparar på att ge det till sina patienter (både reumatiker och IBD-patienter). Tänk också hur många sjukdagar som skulle sparas. För att inte tala om lidande, som det faktiskt är att ha en taskig tarm. I det sammanhanget är 300 kr väldigt billigt, tycker jag!

  /Tina

 7. Anna skriver:

  Har tagit min första tesked i morse! På min hälsokostbutik där jag beställt denna flaska, sa de att den renade levern. Det levern inte orkar ta hand om går tillbaka till tarmen, och det tarmen inte orkar ta hand om går till levern om jag uppfattade saken rätt. Ja det kanske är så för oss tarmsjuka. Ska bli intressant att testa den, det låter ju fantasktiskt att kunna bli av med sin Morbus Chrons som Jonas skrev! Kram på dej Tina!

 8. S,25år skriver:

  Hej alla med magproblem som läser bloggen och blir inspirerade precis som jag! Har testat Vita biosa sen i går då jag tog en halv tsk morgon och kväll, idag har jag tagit en hel tsk morgon och kväll och jag har inte ont längre! Efter bara två dagar. Har precis slutat min kortisonkur med prednisolon och magen började bli väldigt orolig trots min strikta kost och probiotika. Sedan jag började med Vita biosa har det onda försvunnit… fantastiskt säger jag! Så till alla där ute, ge det ett försök för det verkar ju fungera på så många!

 9. admin skriver:

  Vad bra att det fungerar så bra på dig S,25! Jag kör 15 ml morgon (före frukost) och 15 ml till kvällen (efter mat helst på tom mage), det verkar fungera bäst om man får i sig det lite separat är min erfarenhet. Hoppas att det håller i sig för dig!
  /Tina

 10. Elli skriver:

  Hej!
  Vill bara berätta, att jag inte med ord kan beskriva, hur glad jag är som hittade tipset om Vita Biosa!! Jag har Ulcerös Colit sen några år tillbaka. Inte jätteallvarlig, har inte varit inlagd, men väldiga problem dagligen med magen (10-15 toabesök/dag). Inga mediciner har hjälpt förrän nu. Har druckit Vita Biosan i ca 3 veckor o är jättebra i magen 🙂 Märkte skillnad redan efter några dagar, men har blivit bättre o bättre. Nu kan jag gå långpromenader igen utan att tänka på var närmsta toa är. Jag har t o m varit ute o sprungit i spåret!!
  Skulle kunna skriva hur mkt som helst om detta. Men egentligen vill jag bara TACKA för tipset om VITA BIOSA!!
  /Elli

 11. admin skriver:

  Hej Elli!
  Vad roligt att höra att det fungerade även på dig! Jag tror verkligen att vi med kroniska tarmsjukdomar har allvarliga störningar i tarmfloran, vilket Vita Biosas effekt visar. Jag är också tacksam till Jonas som var den som tipsade mig och många fler via RMT:s forum.
  Hoppas att din mage fortsätter att vara bra! 🙂
  /Tina

 12. Helena Hasslinge skriver:

  Hej, jag har en fråga….slutar ni bara så där med medicinerna eller är det i samråd med läkare? Jag står på Imurel och får även Remicade-infusion var 8:e vecka. Har så gjort nu i flera år, och har inte vågat annat…Är rädd att om jag säger nej till Remicade, så får jag inte börja med det igen om det behövs. // Helena

 13. admin skriver:

  Hej Helena,

  När jag slutade med imurel så gjorde jag det i ”samråd med läkare”. Jag sätter citationstecken på det eftersom jag frågade min läkare vad han trodde och då gjorde han lite prov på mig och kom fram till att jag var mogen att sluta med imurel. Ett par månader senare slutade jag med imurel samtidigt som jag gick till en kinesisk akupunktör som proppade mig full med kinesiska örtmediciner, och det hade säkert fungerat om vi hade lagt till tarmbakterier och jag inte åkt till Moskva och New Delhi ett par månader senare. Min läkare lyste med sin frånvaro under hela denna period och det var först när jag kom hem jättesjuk från New Delhi som jag insåg att nu var goda råd dyra och ringde till honom. Senare har jag läst att 50% får återfall när de slutar med imurel. Den lilla informationen glömde han att upplysa mig om. Jag fick börja äta imurel igen och jag fick också genomgå en s k remicade rescue dvs tre infusioner och sen höll sig magen snäll med kortison och salovum tills imurelen fick effekt.

  Om jag vore du så skulle jag prata med din läkare och fråga om du får försöka att sluta med remicade för att se vad som händer. Det kan också vara en god idé att innan du gör det börja ändra på kosten så att du äter bättre (dvs inget socker, inga tillsatser, inga komjölkprodukter, undvik gluten, ingen MSG osv som retar tarmen) och tillför probiotika, antingen som tabletter eller som Vita Biosa, samt äter D3 och andra vitaminer samt omega 3, så att du stärker ditt immunförsvar och förbereder kroppen på att inte få remicade. Testa och se hur länge du sen kan klara dig utan remicade – det kan vara så att magen försöker rensa ut gifter och blir temporärt sämre, vilket man inte ska bli hysterisk för – går det så går det. Givetvis ska du kunna få remicade igen om du behöver det.

  Ärligt så vet jag inte hur det fungerar att sluta med tung medicinering som pågått i flera år. Det är nog lämpligt att tala med en duktig homeopat (gärna läkarutbildad) och höra vad de tror. För egen del snedtände magen när jag slutade med imurel. Jag har i efterhand tänkt att det berodde på följande saker:

  1) Imurel pressar tillbaka sjukdomen/inflammationen precis som kortison och tarmen får aldrig chans att läka ut sig naturligt. När imurel försvann ur min kropp kom immunförsvaret tillbaka och inflammationen också för att läka ut naturligt. (Det var då jag gjorde misstaget att åka till Indien.)

  2) När jag åkte till Moskva och New Delhi utsatte jag min mage för dåliga tarmbakterier som min tarm inte kunde slå tillbaka eftersom den var försvagad av två års imurelätande. Då fick de ryska och indiska bakterierna möjlighet att bita sig fast lättare och när jag åt antibiotika mot dem fick jag sår i tarmen. Imurel är ju ett slags cellgift så det försvagar cellerna och därmed tarmslemhinnorna på sikt, tror jag. Alltså gjorde det mig ännu mer känslig än vad jag normalt är.

  Om det är någon som har slutat med imurel eller remicade framgångsrikt får ni gärna skriva en rad och berätta hur det gått till. Jini Patel Thompson säger att man ska trappa ner imurel sakta men säkert som när man slutar med kortison. Min läkare sa till mig att bara sluta rakt av. Inte konstigt att magen morrade till då…

  Lycka till!

  /Tina

 14. Lisa skriver:

  Hej! Läser din blogg ofta och den har hjälp och inspirerat mig i min egen läkning på många sätt,så stort tack för det. Jag har Crohns och försöker nu med med olika hälsopreparat hitta vägen framåt utan från mediciner.
  Jag har använt Vita Biosa i 5 dagar nu och vill bara dela med mig att precis som du skriver så märkte jag i morse att den vita beläggningen på tungan har halverats, rosa tunga igen! 🙂 Jag är helt säker på att jag har Candida och tänkte försöka bli av med det med Olivbladsextrakt som jag hört ska vara bra. Men nu tänker jag låta Vita Biosa jobba på ett tag:)

  Vill tipsa om att starta försiktigt, särskilt om man som jag inte är så van vid probiotika innan. Jag har nämligen provat Vita Biosa en gång tidigare och då tog jag 1 msk efter bara några dagar – magen blev som en stenhård ballong på natten. Så nu trappar jag upp från ½ tsk, och har inga besvär. (Och ändå verkar den ha effekt på tungan!).
  Kul att läsa här hur det går för alla!

 15. admin skriver:

  Grattis! Vad roligt att du också mår bättre av Vita Biosa! Jag tror att det är a och o att börja försiktigt med probiotika alltid eftersom man annars kan råka ut för att bli gasig, få diarré eller bli förstoppad för snabbt.
  Lycka till och hoppas du fortsätter att må bra!
  /Tina

 16. Lisa skriver:

  Tänkte testa probiotika på flaska och hittade vita biosa på bodystore.se för 251kr för 1 liter. Då tillkommer frakt men köper men två flaskor blir det fraktfritt. Kan man ge det till barn om man vill att de ska få ett tillskott av probiotika eller är det bättre med vanliga livsmedel?

 17. admin skriver:

  Man kan säkert ge det till barn, men det beror ju på hur gamla de är och om de är sjuka osv. Om jag vore du så skulle jag nog bara ge en halv tsk och se om det fungerar. Men om ditt/dina barn är friska i övrigt så skulle jag tro att de inte behöver någon Vita Biosa, kanske bara en halv tesked varannan vecka eller så, om ens det. Man vill ju inte heller rubba en fungerande tarmbalans, eller hur? Bättre kanske att tillföra vanlig probiotika i form av kefir ed? Samt att inte ge dem så mycket socker och raffinerade saker som vitt bröd och pasta så att dåliga bakterier får grogrund. Samtidigt kan det ju vara så att dina barn har en ökad benägenhet att få just Ulcerös Colit eftersom du själv har det, så då kanske hela familjen bör leva på basallergi-diet för att minska risken att insjukna?

  /Tina

 18. Rebecca skriver:

  Hej!

  Undrar lite om probiotika och Vita Biosa tillsammans? Hur gör du, Tina, slutar du med probiotikan då du tar Vita Biosa eller kör du båda på samma gång? Jag ska nämligen till Colombia ett år som utbytesstudent och tänkte ta med mig så mycket förebyggande jag kan eftersom jag inte vet hur min mage kommer reagera där borta. Har inte tagit probiotika förut men hört att det ska vara bra. Så, eftersom jag nu tar Vita Biosa, tror du det är okej att ta probiotika samtidigt?

  Sedan undrar jag också över kranvattnet. Jag läste ditt inlägg om att resa till tropiska länder och såg att det är viktigt att inte få i sig något kranvatten. Jag som ska bo i en familj där borta i ett år kan väl inte dricka flaskvatten jämt (antar jag?), så hur tror du att det kommer gå? Vänjer man sig möjligen efter ett tag?

  Kram! /Rebecca

 19. admin skriver:

  Ta mycket probiotika och lita aldrig på kranvattnet. Ofta dricker lokalbefolkningen själva vatten på flaska om vattnet inte är bra så det rekommenderar jag dig att göra också. Det är inte värt att få parasiter av snålhet. Vatten utomlands brukar kosta några kronor litern på dricksflaska.
  Kort svar för jag lägger ner bloggen nu. Lycka till i Colombia!
  /Tina

 20. Johan skriver:

  Hej!

  Fungerar produkten fortfarande för dig?

 21. admin skriver:

  Eftersom jag varit rejält sjuk och fortfarande är det så tar jag den inte längre. Vill inte utsätta magen för mer stress än nödvändigt innan den blivit bättre.
  /Tina

 22. Rasmus PErsson skriver:

  Hej skulle bara fråga om Vita Biosa hjälper om man har problem med magkatar magbråck o diverse symtomer på det typ hård/lös i magen bullrig mage baksug typ att det känns som magen sugs inåt 🙂 käkar för tillfället rani-q var tvungen sluta med omeprazol blev sämre i kroppen av biverkningarna än vad det gjorde nytta.. så min fråga e hjälper den även mot det?

 23. admin skriver:

  Hej Rasmus,
  Jag har ingen aning om Vita Biosa fungerar på dina symptom. Det låter som om du har en rejäl obalans i magen/tarmen. Om jag vore du skulle jag leta rätt på en näringsterapeut ed som kan mer om vad som hjälper när man har dina problem. Eller en homeopat, zonterapeut, någon som ser helheten och kan förstå vad som är fel. Aloe vera (Holistics är den renaste i Sverige) verkar fungera bra mot magkatarr, men det låter som om du har rejäla rubbningar i hela mag- och tarmsystemet som någon duktig professionell alternativmedicinare sannolikt skulle kunna hjälpa dig med. Jag är inte duktig på mediciner men efter att ha spanat i Fass så förstår jag att läkarna skrivit ut något mot halsbränna för dig. Mitt bästa råd är att istället för att köpa Vita Biosa så är det nog en mer lönsam investering att hitta en bra alternativterapeut som kan hjälpa dig med grundproblematiken. Lycka till!
  /Tina

 24. Chatrin skriver:

  Tack, tack, TACK för detta inlägg! Jag är så himla glad att jag hittade det! Jag fick fick ett stort skov för snart 4 år sedan (det har aldrig riktigt blivit klart om jag har Crohns eller UK men min läkare tror att det är Crohns) och var sedan frisk i drygt 1,5 år. Har de senaste 2 åren fått ett skov i halvåret, och nu tycker min läkare att det är dags för mig att gå vidare från Asacol till Imurel. Jag har känt mig väldigt skeptisk och suttit och bara gråtit och gråtit när jag googlat medicineringsalternativ (HUR kan det bara finnas så dåliga alternativ när tarmsjukdomar ändå är så pass vanliga?). Särskilt eftersom varje skov jag fått av de fyra senaste har varit i samband med ny utbildning, nytt jobb och när min mamma blev allvarligt sjuk, egentligen tror jag att min Crohns-sjukdom är ganska lindrig bara att olyckliga och stressiga omständigheter har satt igång den… Nu gjorde jag en sista googling inför läkarbesöket imorgon då vi ska diskutera min medicinering, och kom då av en slump in på denna sida när jag googlade mat-tips, och sedan vidare hit. Vita Biosa låter ju helt underbart! Har nu bestämt mig för att prova det, försöka övertyga min läkare om att jag inte ska ta Imurel och att jag ska skärpa mig ännuännu mer än vad jag redan gör med min kost. Hoppas hoppas att det funkar!

 25. admin skriver:

  Hej Chatrin,

  Läs gärna mer vad jag skriver på sidan och ändra din kost osv så kommer du säkert att må bättre. Be även din läkare om remiss till psykolog så att du kan få hjälp med att hantera nya stressande situationer som sannolikt är det som gjort dig sjuk. Hoppas verkligen att du slipper imurel! Kolla även in Ladybirds blogg. Hon gjorde nyligen ett ultraljud och läkaren var supernöjd med hennes tarmar ett år efter att hon började på SCD.

  Lycka till!
  /Tina

 26. fredrik nåtefalk skriver:

  Hej jag lider av ibs går på toa minst 10 gånger om dan mindre nu efter jag började med vita bosa och dr ohiras probiotika och ultra flora plus plus. Dricker aloe vera juice men mistänker att den är laxerande ska va den bästa e dyrast pukkas raw kanske är det bättre för mig o dricka holistic aloe vera som du rekomenderade har väldigt omtålig mage pga av alla mina antibiotika behandlingar jag fått undviker laktos o gluten helt. Har för övrigt diabetes iga immunbrist

 27. admin skriver:

  Hej Fredrik,
  Jag skulle nog råda dig att köra bara Ultraflora plus och inte Vita Biosa. Jag tror att man ska bara ta Vita Biosa en kortare tid för den innehåller prebiotika som kan bli grogrund för elaka bakterier. Aloe vera har aldrig fungerat för mig och det ÄR laxerande. Jag tror Holistics variant är den snällaste varianten, men inte ens den klarar min mage, fast både Jini och Crohn’s Boy svär på att de blivit friska av George’s Always Active Aloe Vera (men inte ens den klarade min mage).
  Har du testat att ta Holistic D3 om du har immunbrist?
  Krya på dig!
  /Tina

 28. fredrik skriver:

  Hej admin har inte testat holistic d3 ska prova den jag blev rekomenderad av sunfood att jag skulle börja med rå aloe vera som inte va pasturiserad med det va slut då var det råa blad o dyrt för om man hettar upp den dör alla dom bra ämnena som tex manuka honung den ska ätas rå. Aloe vera mirakel som kräm har räddat mej o en kompis från brännskador var sönder brända börjat bli blåser smörjer in mej nästa dag e min hud inte ett dug röd. Har åkt på en förskylning så jag besällde hem grapefrukt exract manuka houng glutamin försöker på det naturliga sätten o bota mej vägrar att mer antibiotica som har trasat sönder mina tarma ska prova neem te gandis favorit tydligen.

 29. admin skriver:

  Hej Fredrik!
  Berätta gärna hur neem-te fungerar! Det är jag nyfiken på.
  Mvh,
  Tina

 30. fredrik skriver:

  hej har inte fått min neem tee än konstigt nog ligger lagret bara 2 stationer härifrån. Fick nu hem inflamino o ultra clear sustain såg i tidigare inlägg av dig men fattade inte de riktigt hur man ska ta det o vilken dos för det e väldigt dyrt om man tar det som står på etiketten specielt om man ska blanda dom. Sen handlar det mycket att jag har svårt o ta upp näring eftersom min mage arbetar för fort att vissa tabletter som jag fick kom ut nästan osmälta räknade till 4 timmar vet du nåt om tex enzymer som kan tänkas hjälpa mig med matsmältningen o ner farten på magen skulle det uppskattas annars får jag prova mig själv fram finns ju så mycket o välja på tack så mycket för allt hjälp jag fått det uppskattas ha de bäst fred

 31. fredrik skriver:

  hej igen glömde bort o skriva att jag precis blev utsläppt från sjukhuset för hög feber lunginflammation o brist på kalium o natrium som jag nu får tabletter för o antibiotika för lungan

 32. admin skriver:

  Hej Fredrik,
  Om du tar antibiotika är det inte så konstigt om du har snabba tarmrörelser. Då har du förmodligen dödat ut alla tarmbakterier som behövs för att stoppa upp det hela. Häll i lite Ultra Flora Plus eller någon annan form som finns i kapslar i Inflamino eller Ultra Clear Sustain. Kom ihåg att börja ta dessa i låg dos först, dvs en skopa om dagen och öka till två portioner per dag. Kanske är det bäst att invänta att ta dem tills du avslutat antibiotikakuren. Du kan be sjukhuset om att få Isosource i väntan på bättre tider: det sugs upp snabbare och är dessutom billigare än Inflamino/Ultra Clear Sustain eftersom det är något du får från landstinget. Be läkarna om detta.
  När det gäller tabletter som kommer ut hela så vet jag inte vilka sorter du tagit men du får helt enkelt försöka antingen krossa dem (om de ska tas upp tidigt i tarmen – asacol ska ju ner långt innan de öppnar sig och ser dessutom oöppnade ut när de kommer ut) eller öppna kapslar och hälla ut innehållet i vatten. Då tar du upp det snabbare.

  Salovum brukar stoppa upp bättre. Testa matsmältningsenzymer, det kanske hjälper. Men jag tror som sagt var att det är antibiotikan som dödat allt i din tarm och därför har du problem med hastigheten.
  Lycka till och krya på dig!

  /Tina

 33. […] som vi inte vill ska växa till sig. Jag tror att det var vad som hände mig när jag drack Vita Biosa i flera månader. Vita Biosa innehåller ju sju olika sorters probiotika, men även prebiotika. […]

Panorama Theme by Themocracy