Magnesium – livsviktig mineral

Av , 29 december, 2012 09:33

Jag fick nyligen en fråga om jag visste om magnesium var viktigt för oss med kroniska tarmsjukdomar, och efter lite sökande på internet fick jag min magkänsla bekräftad: ja, det är viktigt för oss med kroniska tarmsjukdomar. Eftersom vi ofta har diarré så tenderar vår kropp urlakas på viktiga mineraler som magnesium, en mineral som många i vårt moderna samhälle redan har brist på eftersom våra födoämnen innehåller allt lägre halter magnesium och när vi stressar så urlakas kroppen på just magnesium.

Fortsätt läs 'Magnesium – livsviktig mineral'»

Julstress? Lugn! Här finns alternativen på julborden

kommentarer Kommentarer inaktiverade för Julstress? Lugn! Här finns alternativen på julborden
Av , 23 december, 2012 12:35

Nu är det dan före dan och jag ska strax bege mig ut och fixa de sista julklapparna. Jag har varit på resande fot i två veckor i Kina och därför inte hunnit skriva något på bloggen. Resan gick bra och jag klarade mig utan problem. Eller rättare sagt: magen blev kass dagen innan jag åkte och jag fick ta lite norflaxicin mot den efter ett par dagar men sedan spann den på som en katt.

Fortsätt läs 'Julstress? Lugn! Här finns alternativen på julborden'»

Frestelser och att kunna stå emot

Av , 3 december, 2012 20:37

Förra veckan var jag på en konferens där ett chipsföretag lade upp stora högar med chips i skålar tillsammans med andra livsmedelsföretag som lagt upp korvar, lufttorkad skinka och bröd som alltihop log förföriskt till mig och min hungriga mage. För jag var hungrig. Middagen skulle inte börja förrän några timmar senare och jag kunde inte hjälpa det. Jag tänkte: ”Om jag tar ett chips så är det ingen fara.” Och så tog jag ett chips.

Fortsätt läs 'Frestelser och att kunna stå emot'»

Panorama Theme by Themocracy