Laxpiroger

Av , 16 maj, 2010 21:34

De här pirogerna görs på samma sätt som Tinas empanadas, det enda som skiljer är fyllningen. De går också att göra med spenat och fetafyllning.

OBS! Denna rätt innehåller gluten och vi bör därför inte äta den. Dock har jag inte hittat någon bra glutenfri pirogdeg och skulle jag göra det lovar jag att uppdatera receptet som får stå kvar tills vidare.

Piroger med lax och ägg

  • 500 g kokt lax
  • 3 hårdkokta ägg som hackats i bitar
  • 0,5-1 dl finklippt dill
  • salt och peppar

Ta bort alla eventuella ben från den kokta laxen och skär eller mosa den till små bitar. Om man vill ha lite rökt smak kan man använda 400 g kokt lax och 100 g rökt lax skuren i små bitar.

Hacka de hårdkokta äggen.

Blanda laxbitarna med ägg, dill, salt och peppar.

Tillaga i övrigt på samma sätt som Tinas empanadas.

Ett svar på “Laxpiroger”

  1. Linda skriver:

    Hej Tina vilken fantastisk sida du har skapat! ??
    Jag är mitt i en utredning efter en inflammation i både
    Tunntarm och tjocktarm. Vet inte ännu vilken diagnos jag har men kör nu strikt utan mjölkprodukter och utan socker och gluten. Försöker med bara ekologisk mat. Har läst dina tips och recept och är redan
    Bättre. Jag har alltid älskar att laga mat så denna sida var räddningen!
    Såg ditt recept och tänkte tipsa om rispapper, kan det funka istället för filodeg ? Sköt om dig! Mvh Linda

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy