Wallenbergare

Av , 10 oktober, 2010 09:58

Wallenbergare ska egentligen innehålla massor av grädde och vara i det närmaste flytande men jag har gjort om receptet lite för oss som inte tål vanlig grädde. De går utmärkt att frysa med potatismos. Jag brukar servera mina Wallenbergare med kokta ärtor, potatismos, lingonsylt och svampsås.

Wallenbergare (4 portioner)

  • 400 g kalvfärs
  • 3 äggulor
  • 1 dl oatleygrädde
  • 1 tsk salt
  • Lite nymald svartpeppar
  • Ghee till stekning

Blanda kalvfärsen väl med äggulorna, oatleygrädden, salt och peppar.

Forma färsen till drygt 10 cm breda bulliga hamburgare.

Stek Wallenbergarna i ghee på medelhög värme tills de är helt genomstekta.

Servera med kokta gröna ärtor, hemgjort potatismos, lingonsylt och svampsås.

Ett svar på “Wallenbergare”

  1. Anneli skriver:

    Hej! Jag och min sambo har nu provat att göra den här rätten två gånger, och vi älskar det verkligen! Tack för en bra sida!

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy