Svampsås

Av , 10 oktober, 2010 09:51

Jag tycker det är gott med lite god svampsås till köttbullar eller Wallenbergare. Såsen går snabbt att göra och jag brukar göra den antingen i stekpannan direkt efter köttbullarna/Wallenbergarna är klara. Eller så gör jag den i en liten kastrull, enligt receptet nedan.

Svampsås (4 personer)

  • 1 msk ghee
  • 1 tsk maisena
  • 2 dl oatleygrädde
  • 1/2-1 tsk mörk sojasås
  • 1 näve torkade trattkantareller, krossade i mortel motsvarande 1-2 msk svampbitar

Värm upp ghee tills det är genomskinligt och varmt.

Häll i maisenan och rör om med en visp lite snabbt.

Häll därefter snabbt i oatleygrädden och rör om. Häll i svampbitarna.

Häll i lite mörk sojasås, smaka av, salta eventuellt och peppra.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy