Broccolisoppa

Av , 10 oktober, 2010 16:20

Den här soppan är en bas för hur man gör mixade grönsakssoppor, som kan varieras med exempelvis purjolök, blomkål och zucchini. Eftersom jag inte använder potatis längre har jag ersatt den med sötpotatis.

Broccolisoppa

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 2 sötpotatisar
  • 1 broccolihuvud, färskt
  • 8 dl vatten
  • 2 tsk grönsaksbuljong utan jäst
  • salt och peppar
  • 2 dl oatly grädde eller kokosmjölk

Hacka lök och skala vitlök.

Skär upp broccolihuvudet i mindre bitar. Om man vill kan man använda stammen till soppan och då skära upp den i halvcentimeter tunna skivor. En del dietister säger dock att stammen kan ge oss lite extra gaser så här får man bestämma själv hur man vill göra.

Skala potatisen och skär den i bitar.

Häll upp oljan i en gryta och stek vitlöken snabbt och häll i löken och rör om 5 minuter tills löken är genomskinlig.

Tillsätt potatisen och broccolin.

Häll på vatten så att det täcker grönsakerna.

Lägg i grönsaksbuljongen, salt och peppar och låt koka upp under lock.

Koka grönsakerna i 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.

Häll över grönsakerna i en mixer och mixa dem till en slät smet.

Häll tillbaka grönssaksmixen i soppgrytan och tillsätt 2 dl oatly grädde eller kokosmjölk.

Koka upp försiktigt och rör om soppan så att oatley-grädden eller kokosmjölken blandas väl med soppan.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy