IBS-studie och hur man kan ändra på sitt liv

Av , 10 december, 2011 08:36

För den som lider av IBS (dvs inte IBD som Crohn och Ulcerös Colit) håller Karolinska Institutet på att rekrytera personer till en studie nu i december. För att få delta i studien måste man ha fått diagnosen IBS av läkare. Nu vill Internetpsykiatrienheten i Stockholms läns landsting och Karolinska Institutet genomföra en studie av KBT på IBS och söker försökskaniner. Ni som är intresserade av detta kan anmäla er här.

Fortsätt läs 'IBS-studie och hur man kan ändra på sitt liv'»

Nu är det jul igen…

kommentarer Kommentarer inaktiverade för Nu är det jul igen…
Av , 8 december, 2011 12:44

...nu är det jul igen och julen vara ända fram till påsken! Själv är jag inte så julig av mig som jag en gång var, men jag brukar skicka julkort till några av min mammas vänner, som jag inte har email till, och några vänner utomlands brukar få små svenska saker (pepparkaksformar t ex). Förra året skrev jag en lång lista på hur man kan fira jul utan komjölk, gluten och hur man överlever julgodiset. Läs gärna igen och tipsa de som ska fira jul med er så att ni kan slippa få ont i magen av all julmat. I år kommer jag dock att ta det väldigt försiktigt med all julmat och försöka undvika potatisen. Faktum är att Jansson inte blir lika god med oatlygrädde som med riktig grädde.

Fortsätt läs 'Nu är det jul igen…'»

Bye bye Humira!

Av , 7 december, 2011 21:14

I somras fick jag börja ta Humira eftersom jag fick ett återfall som läkarna först försökte bota med Remicade. Jag är, som ni vet, inte överdrivet förtjust i Remicade och det var nästan ironiskt att det skulle visa sig att jag var allergisk mot Remicade. Mitt i den allergiska reaktionen när jag låg och skakade helt okontrollerbart i kroppen kunde jag inte låta bli att le tillsammans med den snälla kvinnliga läkaren som konstaterade att det ju var typiskt att just jag, Remicade-hataren nr 1, skulle vara allergisk mot Remicade. Kanske var min misstro mot Remicade en anledning till att jag inte tålde det. Eller så är min kropp helt enkelt intelligent och vill inte ha musprotein injicerat i blodet.

Fortsätt läs 'Bye bye Humira!'»

Lite fakta om kortison

Av , 3 december, 2011 12:43

Många av oss som har Crohn eller Ulcerös Colit får förr eller senare kortison mot våra sjukdomar. Bland de mediciner som vi kan få finns t ex Budenofalk, Colifoam, Predclysma, Entocort, Prednisolon. Själv har jag bara fått Prednisolon, men jag har även fått kortison intravenöst, Betapred och även testat Predclysma. Jag har tidigare skrivit om kortison och vitaminer i detta inlägg.

Fortsätt läs 'Lite fakta om kortison'»

Panorama Theme by Themocracy