Äppelmuffins – SCD
Dessa äpplemuffins är inspirerade av SCD och alltså SCD-legal. De är rätt matiga och mättande och jag rekommenderar att man äter max en äppelmuffins per dag för att inte fresta på magen för mycket med nötter och sötman.
Äppelmuffins (12-15 st)
- 3-4 äpplen (beroende på storlek)
- 3 ägg
- 3-4 msk honung
- 1 dl riven kokos
- 3 dl mandelmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk mald kardemumma
- 1 msk mald kanel
Skala och riv äpplena och lägg äppelrivet i en skål.
Knäck de tre äggen och vispa in i äppelrivet med en gaffel.
Häll i honungen och vispa in det i smeten tills den är upplöst.
Häll i riven kokos, mandelmjöl, bikarbonat och kryddor (upplöst i mandelmjölet) och blanda till en jämn smet.
Klicka upp smeten i mindre muffinsformar, kanske två matskedar i varje muffinsform.
Grädda i ugn 200° i ungefär 10-20 min tills de är lite bruna på ovansidan och smeten har stelnat i formen.
Obs att äppelmuffinsen på bilden är i stor muffinsform.
[…] Äppelmuffins – SCD […]
Låter otroligt gott, ska jag testa! Observera bara att bakpulver inte är SCD, vi SCDare får använda bikarbonat istället.
Tack Ladybird! Jag ändrar i receptet!
/Tina