Empanadas med spenat och fetaost
Dessa empanadas/piroger tillagas på samma sätt som Tinas empanadas men har (lakto-ovo) vegetarisk fyllning. Observera att de innehåller gluten och jag har inte kommit på någon alternativ glutenfri deg än. Jag låter receptet stå kvar tills vidare.
Piroger med spenat och fetaost
- 1 liten gul lök
- 2 vitlöksklyftor (pressade)
- 400 g djupfryst hackad spenat
- 200 g fetaost (hackad)
- ½ dl pinjenötter
- 2 msk pressad citron
- 1 tsk finrivet citronskal (välj ekologisk citron!)
- 1 krm mald muskot
- 1 ägg
- salt och peppar.
Stek löken genomskinlig.
Tina spenaten och häll bort extra vätska (annars blir fyllningen för blöt och vätskar ner hela degen och det går inte att baka pirogerna).
Tillsätt spenaten med löken, rör ner fetaost, pinjenötter, citronsaft, citronskal, muskot, ägg samt salt och peppar.
Följ i övrigt receptet på Tinas empanadas.
Tack for intressant blogg