Näringsdryck: UltraClear eller Inflamino

Av , 10 oktober, 2010 11:09

En gång när jag var väldigt sjuk kom jag i kontakt med en näringsterapeut som tipsade mig om UltraClear Sustain, som är en näringsdrycksmix särskilt snällt mot magen. Hon rekommenderade mig att dricka detta tillsammans med probiotikatabletter vars innehåll jag skulle hälla i mixen. Tyvärr var jag alltför sjuk för att det skulle fungera för mig då, men jag har nu börjat testa det igen (måste ju dricka upp det!) och den är verkligen mycket snäll mot magen.

Sedan jag kom i kontakt med UltraClear Sustain första gången har det kommit ut fler produkter på marknaden som fungerar på samma sätt: UltraInflamax och Inflamino. De är baserat på ris och innehåller inget allergiframkallande utan är helt enkelt snällt mot magen. De innehåller mycket vitaminer, mineraler och spårämnen som är bra för oss så den är nog bra för oss att dricka när vi är sjuka, eller är friska. Själv har jag nu testat den efter en period av lite skakig mage. De finns att köpa på nätet eller i välsorterade hälsokostbutiker. Läs gärna mitt inlägg om UltraInflamax och Inflamino. Inflamino tillsammans med Ultraflora Plus var det som vände min mage hösten 2011 när jag hade varit väldigt, väldigt sjuk.

En dagsdos är 3 skopor (det finns en skopa i burken) som blandas med vatten. Ser inte så kul ut men det är ganska gott faktiskt, när man vant sig. Kanske kan det vara ett bra komplement om man behöver gå upp vikt (och äter normalt också) eller när man är sämre i tarmen och behöver vila den och i övrigt äter mer soppor, kokt fisk och annan mild mat.

Ett tips till alla med skakiga magar som behöver vila. Den fungerar f ö utmärkt för er som har förträngningar i tarmen eftersom det är flytande föda som inte kan fastna där.

Tillägg oktober 2011: Observera att man bara ska få i sig 3.5 skopor av detta pulver per dag och det är därför bättre att vid sk elementarkost dricka sjukhusets Isosource för att låta tjocktarmen vila. Däremot är Ultra Clear Sustain helt fantastiskt bra när man ska återhämta sig efter ett återfall och behöver tillföra vitaminer till kroppen som ju lakas ur av dessa när man är sjuk. Så jag använder mig nu av Ultra Clear Sustain som vitaminpulver för att bygga upp min kropp igen efter mitt återfall och det fungerar utmärkt. Känner att jag blir starkare varje dag av detta näringsmedel där jag också häller i B5-vitamintablett från Thorne och en zinktablett och skakar ihop med vatten.

Tillägg januari 2013: Idag dricker jag Inflamino från Holistic så fort magen börjar kännas konstig. Det är väldigt viktigt att hälla i sig probiotika samtidigt och min mage lugnar sig snabbt när jag kör en sådan kur. Dessa burkar kostar oförskämt mycket men är värt vartenda öre med tanke på att man faktiskt blir bättre av dem.

2 svar på “Näringsdryck: UltraClear eller Inflamino”

 1. Madgi skriver:

  Skojar du? Den är alldeles fylld med alla möjliga tillsatser(ultra clear sustain).

  Går inte ens att blanda ut den. Därför har de fyllt den med karragenan och alla möjliga olika sorter stabiliseringsmedel som visat sig vara speciellt dåliga för oss med Crohns exempelvis.

  När jag läste innehållsförteckningen, och efter att jag försökt blanda ut den så slängde jag den direkt. Plus att den är väldigt dyr.

 2. admin skriver:

  Nej, jag skojar inte. Det finns de som hävdar att karragean är bra för våra tarmar (inte konstgjort sådant som gett råttorna problem). Jag har blivit frisk med Ultrainflamax och märkt betydlig skillnad i min tarmstatus av Ultra Clear Sustain. Jag tycker inte den är svår att blanda och tycker inte den är fylld av skit. Däremot kan vitaminer och mineraler se ut som konstiga tillsatser. För mig var det en fantastisk dryck som vände min mage till att bli frisk från att vara sjuk.
  /Tina

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy