Grillade revbensspjäll

Av , 1 juni, 2010 19:05

Egentligen är grillade revbensspjäll lite hårdsmält för våra ömtåliga magar eftersom vi inte ska äta hårdstekt mat, så jag rekommenderar att ni äter detta när ni mår bättre och är friskare, eller äter endast ett par revbensspjäll och satsar mer på sallad och ris/potatis. Eftersom jag har en ung familjemedlem som gillar, förlåt, ”jag gillar inte revbensspjäll…jag ÄLSKAR revbensspjäll!” så har jag lärt mig att tillaga detta.

Revbensspjäll

 • 1-2 msk honung, gärna flytande
 • 2 msk olivolja
 • 2 pressade vitlöksklyftor
 • 1 msk ljus soja, t ex japansk, Kikkoman
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 msk mörk balsamicovinäger
 • nymald svartpeppar
 • c:a 1 kg revbensspjäll, tunna

Blanda ihop honung, olja, vitlök, soja, senap, balsamicovinäger och mal svartpeppar ovanpå i en skål.

Lägg revbensspjällen (helst i två delar) i en plastpåse och häll på marinaden så att den fördelas fint på båda bitarna av revbensspjällen. Stoppa in i kylen, gärna flera timmar, och vänd på påsen ibland så att marinaden flödar över revbensspjällen.

Sätt på ugnen på 225°.

Lägg de marinerade revbensspjällen med bensidan uppåt på ett ugnsgaller i en ugnsfast form och pensla på lite av den marinad som finns kvar i plastpåsen. Grilla i ugnen i 30 minuter.

Efter 30 minuter ska revbensspjällen ut ur ugnen och vändas så att den köttiga delen är uppåt. Pensla på med mer marinad på denna sida och stoppa in i ugnen igen i ungefär 20 minuter.

Efter 20 minuter ska revbensspjällen ut igen och penslas på en omgång till av marinaden. Fortsätt grilla i 20-30 minuter till eller tills de fått fin gyllenbrun färg och är helt genomstekta (griskött måste stekas tills det är vitt innuti).

Skär upp revbensspjällen så att varje revben är separat, det blir lättare att äta då.

Servera med kokt ris, quinoa eller ugnspotatis i klyftor, sallad och ev coleslaw.

2 svar på “Grillade revbensspjäll”

 1. Gunnar Nyman skriver:

  Hejsan
  Har Du ännu kvar doseringen av ingredienserna ( Vin, Plommon Honung och övriga kryddor ) till grillade revbensspjäll från en
  TV-sändning någon gång dec. 2000 eller 2001.
  MVH
  Gunnar

 2. admin skriver:

  Nej, tyvärr inte Gunnar. Vet inte riktigt vilka revbensspjäll du syftar på. Kanske någon annan har det?
  Mvh,
  Tina

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy