Grillad zucchini
Sedan jag började skippa potatis har zucchini blivit min nya basföda. I grilltider skär jag den i tunna skivor och grillar den på grillen och penslar med olivolja med lite salt, eventuellt med lite pressad vitlök och färska kryddor som timjan i. Obs att om du tappar ner zucchinibitar i grillen (som vi gjorde på bilden nedan) så är det ingen idé att ta upp dem eftersom aska är inte alls gott att äta. Då får man helt enkelt låta den brinna upp med kolet.
Grillad zucchini (2 personer)
- 1 normalstor zucchini
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt, gärna flingsalt
- Eventuellt 1 tsk timjan och 1 pressad vitlök
Blanda ihop oljan med kryddor.
Skiva zucchinin i tunna skivor på diagonalen. Lägg dem på grillen när grillkolen slutat brinna. Pensla på med olja medan du grillar. Vänd zucchinin efter ett par minuter och de är klara efter kanske 5-10 minuter beroende på hur varm grillen är. De är klara när de är lite genomskinliga och har lite färg.
Servera som tillbehör till grillad lax eller kött.