Sallad med avocado och gurka
En av mina favoritsallader är sallad med väl mogen avokado som skurits i bitar och blandats med lite krispig sallad, som romansallad eller krusig sallad, gurka och skivade rädisor. Som vanligt är alltid sallad och rädisor godast när det är säsong, dvs på sommaren.
Sallad med avokado och gurka (4 personer)
- 2 mogna avokado
- 1/2 salladshuvud typ romansallad eller 1/4 stort krispigt salladshuvud, eller ruccola/mache-sallad
- 1/3 gurka skivad
- 1-2 selleristjälkar (om man inte har problem med förträngningar)
- 1/2 knippe rädisor
- 2 cm salladslök
Skiva gurkan, rädisorna, salladslöken och ev selleristjälkarna och lägg i salladsskålen.
Dela den mogna avokadon och ta ut det mjuka köttet med en matsked. Skär i mindre bitar och lägg i salladsskålen.
Skölj salladen och slunga den gärna i en salladsslunga så att den blir torr.
Skär upp salladen i strimlor eller lämpliga bitar och lägg i salladsskålen. Häll över vinägrette med valnötsolja och blanda väl.