Kantarellsmörgås

Av , 10 oktober, 2010 09:04

Som tarmsjuk kan det vara vanskligt att äta hela svampar, men jag älskar kantareller och har löst problemet med att jag helt enkelt finhackar kantarellerna i mindre bitar och tuggar väl. Hittills har det gått väl.

Den som är glutenallergiker kan äta kantarellstuvningen som fyllningen i en omelett istället. Här visas den dock med en skiva surdegsbröd.

Kantarellsmörgås

  • 2-3 hg kantareller/person
  • 1-2 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk ghee
  • 1-2 dl oatleygrädde/person
  • 1 tsk maisena
  • Salt och vitpeppar

Rensa och skölj av kantarellerna väl så att ingen jord finns kvar på dem.

Finhacka kantarellerna till små bitar.

Finhacka schalottenlökarna.

Värm upp ghee i en stekpanna och stek svampen med löken tills svampen börjar knäppa.

Häll på maisena och rör om, och häll därefter på oatleygrädden och rör om väl.

Låt koka ihop och krydda med vitpeppar och salt. Vitpepparen tar fram den peppriga smaken i kantarellen så snåla inte med den. Smaka av så att du får den enligt din egen smak.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy