Forell med dillmajonäs
Forell är lätt att tillaga och passar bra som sommarmat med färskpotatis. Spadet som man kokar forellen i kan man använda som fiskbuljong i fisksoppa.
Forell med dillmajonäs
- 1 forell person
- 1 morot, skalad och skuren i bitar
- 1 gul lök, skuren i klyftor
- 1 lagerblad
- pepparkorn (5 per forell)
- salt
Koka upp vatten i en trakörpanna (passar två foreller).
Skölj forellerna och lägg i dem i traktörpannan med morot, lök och kryddor när vattnet kokat upp.
Koka i 10 minuter tills forellen är genomkokt. Ta upp forellerna och lägg på ett serveringsfat.
Servera med nykokt färskpotatis och dillmajonäs.
Dillmajonäs
- 1/2 dl majonäs per person
- 1 msk hackad dill per person
- Salt och peppar
Blanda ihop majonäsen med dill, salt och peppar.