Du kommer alltid att vara sjuk!

kommentarer Kommentarer inaktiverade för Du kommer alltid att vara sjuk!
Av , 28 oktober, 2010 16:44

Hur många av oss har inte fått höra detta? Jag var nyligen inne på Jini Patel Thompsons hemsida och såg hennes video (här), vilket var en riktig déjà vu för mig. Hon berättar nämligen om hur hon blev diagnosticerad med Mb Crohn av sin läkare och så sa läkaren till henne att ”Du kommer att åka in och ut på sjukhus resten av ditt liv, du kommer aldrig att kunna ha ett jobb och du kommer aldrig att kunna få barn. Men de goda nyheterna är att du är tillräckligt sjuk för att klassas som handikappad!” Jini gick därifrån minst sagt modfälld men fast besluten att inte vara sjuk resten av sitt liv. Sedan följde sju års experimenterande innan hon blev frisk. Jag kommer att läsa hennes bok och skriva om hennes olika teorier här på hemsidan under hösten.

Fortsätt läs 'Du kommer alltid att vara sjuk!'»

Efter middag ligg och vil

Av , 22 oktober, 2010 14:45

Före middag spring en mil, efter middag ligg och vil” stod det på en broderad kudde som kom från min mormors föräldrahem och visst ligger det en hel del i det. Faktum är att när jag var yngre brukade min mamma tvinga mig att ligga ner efter maten åtminstone en halvtimme för att smälta maten långsamt och ge magen en chans. Än idag brukar jag försöka lägga mig ner och vila middag efter en måltid eftersom jag märker att det påverkar min magstatus positivt.

Fortsätt läs 'Efter middag ligg och vil'»

Fisk – bra för magen!

Av , 19 oktober, 2010 19:52

Fisk är väldigt bra för våra magar att äta och det finns en anledning till varför många av oss serverats kokt fisk när vi var kassa i magen. Kokt fisk kanske låter trist och många har säkert fått sin fiskaptit förstörd genom skolmatsalens sönderkokta fiskrätter och gammal fisk i affärernas fiskdiskar långt från havet. Själv har jag haft turen att tillbringa mycket tid på Västkusten och i Roslagen i min barndom och blivit bortskämd med färsk fisk och tycker mycket om fisk.

Fortsätt läs 'Fisk – bra för magen!'»

Konsten att kunna äta svamp

kommentarer Kommentarer inaktiverade för Konsten att kunna äta svamp
Av , 10 oktober, 2010 10:56

Herr Kantarell står kanske inte kvar i skogen längre, men enligt svampkännarna har denna höst varit en fantastisk svamphöst och det lär finnas en hel del trattkantareller kvar i skogen, i alla fall här i Stockholmstrakten. Svamp är nyttigt, gott och roligt att plocka, men inte alltid så bra för just våra magar eftersom det är svårsmält och kan blockera förträngningar i tarmkanalen. Svamp brukar stå på ”Ät inte!”-listan för oss som har Mb Crohn av just dessa skäl.

Fortsätt läs 'Konsten att kunna äta svamp'»

Gluten – nej tack, tyvärr

Av , 1 oktober, 2010 15:05

Sedan jag blev sjuk i vintras har jag misstänkt att jag inte längre tål gluten, en misstanke som uppstod inte minst när jag läste Annika Lagerhorns bok om hur hon blivit frisk från sin Ulcerös Colit. Jag har även läst på andra ställen att just gluten och mjölk inte är bra för magar med Mb Crohn eller Ulcerös Colit.

Fortsätt läs 'Gluten – nej tack, tyvärr'»

Panorama Theme by Themocracy