Bovetegrynsgröt

Av , 29 maj, 2010 14:22

Bovete är glutenfritt och finns i olika varianter: krossat bovete, helt bovete, mjöl, puffar och som flingor. Flingorna går lite snabbare att koka på morgonen för sådana som jag som är morgontrötta. Det blir också mjukare och snällare mot magen än krossat bovete som normalt erbjuder mer tuggmotstånd. Min mage jublar av denna milda gröt till frukost.

Bovetegrynsgröt (1 portion)

  • 1 dl bovetegryn
  • 2 dl vatten
  • 1 msk russin (frivilligt: jag använder inte russin i min gröt längre)
  • lite salt

Lägg bovetegryn, russin och vatten i en kastrull med lite salt. Koka upp i 2-3 minuter tills gröten kokat ihop sig.

Servera med färsk frukt och sesammjölk (för bästa proteinkombinationen) eller rismjölk.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy