Rekommendation: se Kinas mat!

Av , 29 december, 2010 11:55

Jag borde så klart ha rekommenderat detta för länge sedan eftersom TV-serien Kinas mat på SVT snart är slut. Men om ni inte har tittat på den så kan jag rekommendera att ni gör det. Sista avsnittet, som handlar om ingefära, går imorgon torsdag kl 20.30 på Kanal 1. Den som vill se de gamla avsnitten hittar dem här.

Fortsätt läs 'Rekommendation: se Kinas mat!'»

Socker är farligare än fett

Av , 27 december, 2010 10:26

Idag skriver några forskare och läkare på DN Debatt om hur LCHF-dieten faktiskt har bättre effekt på personer med diabetes typ 2 än de vanliga kostråd som ges till diabetiker. Enligt artikelförfattarna har diabetes typ 2 ökat sedan man i början av 1980-talet startade en kampanj mot kolesterol och uppmanade folk att äta mer bröd och kolhydrater istället. Det var väl ungefär samtidigt som vi uppmanades av Socialstyrelsen att äta 6-8 skivor bröd om dagen, vilket egentligen var en kampanj från Brödinstitutet (tänk att vi har ett sådant!). Läs lite kuriosa om kampanjen här. Under denna tid har diabetes typ 2 och övervikt ökat. Den typen av sjukdomar vi har, dvs kroniska tarmsjukdomar, har också ökat under den här perioden.

Fortsätt läs 'Socker är farligare än fett'»

Så här blev mitt julbord

kommentarer Kommentarer inaktiverade för Så här blev mitt julbord
Av , 25 december, 2010 13:20

God jul och god fortsättning på er alla! Hoppas att era magar överlevt hittills och att tipsen i förra inlägget hjälpte några av er. Själv firade jag en mycket lugn julafton med pojkvännen och vi åt väldigt måttligt med julmat. Det blev ingen skinka i år, framför allt för att ingen av oss är så förtjust i det så varför äta det i så fall, tänkte vi. Det är ju bara jobbigt att stå med en torr julskinka som ingen vill ha och vi är bara två personer…

Fortsätt läs 'Så här blev mitt julbord'»

Juletider – tips för knasiga magar!

Av , 21 december, 2010 21:46

Att det lackar mot jul har knappast undgått någon av oss, men hur överlever en mage med en kronisk tarmsjukdom ett julbord, kanske flera julbord, och allt gott som julen erbjuder oss? Själv är jag inte någon fanatisk julbordsätare eftersom jag upplever att jag blir som en stoppad julkorv om jag äter för mycket. När jag var yngre och sockergris tyckte jag mycket om julen och inför flera jular hade jag en minst sagt avancerad tillverkning av chokladpraliner som var mycket populär i bekantskapskretsen.

Fortsätt läs 'Juletider – tips för knasiga magar!'»

Alternativmedicin

Av , 1 december, 2010 18:11

Läste nyligen på Sanna Edhins blogg om hur alternativmedicin avfärdas av sk forskare, som vid närmare undersökning ironiskt nog visar sig själva vara rena amatörer och fuskare. Dessa forskningsresultat publiceras sedan glatt av svensk media och alla skolmedicinare får vatten på sin kvarn att alternativmedicin inte fungerar. Jag måste säga att jag blev både ledsen och chockad av att läsa om detta på Sanna Edhins blogg. Ledsen för att dessa vetenskapliga studier av alternativmedicin påstår sig bevisa att alternativmedicin inte alls fungerar, trots att det fungerat för mig. Och chockad för att personen i fråga har ljugit om sin utbildning, tagit bort stora mängder av forskningsrapporter för att bevisa sin egen tes, och givetvis är sponsrad av läkemedelsindustrin.

Fortsätt läs 'Alternativmedicin'»

Panorama Theme by Themocracy