Blåbärssylt

Av , 11 augusti, 2010 23:23

Blåbär är bra för magen, inte minst för sina fibrers skull. De innehåller också stora mängder antioxidanter, som är bra för våra magar som har för mycket fria radikaler i sig, vilket kan leda till cancer. Den här sylten blir ganska rinnig, men man kan ju tillsätta naturligt pektin om man vill ha en mer fast sylt.

Blåbärssylt

  • 2 kg blåbär
  • 7 dl socker
  • 3 dl vatten

Rensa de färska blåbären väl och lägg dem i en stor gryta.

Koka upp blåbären med vattnet under ständig omrörning.

Låt koka i 5-10 minuter och skumma väl med en sked eller hålslev.

Häll i sockret och smaka av så att du får den lagom söt, men inte alltför söt.

Koka sylten vidare i 10 minuter och skumma av vid behov.

Häll över sylten i rena, varma burkar (vars kokta vatten hälls ut när man fyller på en burk).

Pga den låga sockerhalten måste man frysa in burkarna så att sylten inte börjar mögla.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy