Apelsinkaka

Av , 30 mars, 2013 10:41

Jag har inte gjort denna än, men den låter god och påskig eftersom den innehåller apelsiner.

Apelsinkaka

  • 2 små ekologiska apelsiner
  • 50 g ghee
  • 3 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl socker (eller motsvarande i honung)
  • 1 krm vaniljpulver (obs, inte vaniljsocker utan äkta vaniljpulver, gärna ekologiskt)

Tvätta apelsinerna väl och lägg dem i en kastrull och låt dem koka i 15 min.(Här funderar jag på om man skulle kunna ta bort kärnor och koka med lite vatten istället så att man inte förlorar goda smakämnen från skalet, men det är ju viktigt att se till att det inte blir för mycket vätska i resten av receptet.)

Skär upp dem och ta bort kärnorna och mixa dem till en puré.

Lägg i ghee och fortsätt mixa.

Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät smet.

Smöra/gheea en form och häll i smeten (kanske lite mandelmjöl som ”skorpmjöl så att det inte fastnar?).

Grädda i ungefär 30 min i 150° tills kakan fått färg och stabiliserat sig.

Förvara i kyl eller frys in.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy