Citronkyckling med marockansk touch
Det här receptet hittade jag nyligen i DN, men jag modifierade det lite och hällde i koriander och kummin också. Det blev väldigt bra och gott och framför allt svalkande med citronsmaken i sommarhettan.
OBS! Idag skulle jag skippa harissan/sambal olek eftersom jag undviker chili då det är en nattskatteväxt som vi ska undvika.
Citronkyckling med marockansk touch (4 portioner)
- 3 kycklingfiléer (ungefär 500 g)
- 1 citron (helst ekologisk)
- 2 msk olivolja
- 1 tsk harissa (eller sambal olek eller annan chilipasta)
- 1 tsk honung
- 1 msk ljus soja
- 1 tsk mald kummin
- 1/2 dl hackad färsk koriander
- 2 msk riven ingefära
- 2 pressade vitlöksklyftor
- Salt och peppar
Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda bitar och lägg i en ugnsfastform med lite olivolja på botten.
Tvätta citronen väl och riv skalet fint och lägg i en skål.
Pressa citronen och häll i skålen.
Blanda i chilipasta (harissa), kryddorna, den hackade koriandern, riven ingefära, pressad vitlök, salt och peppar i skålen och rör om.
Häll blandningen över kycklingen i den ugnsfasta formen och stoppa in den i ugn 200° i 15-20 minuter tills den är helt vit inuti.
Servera med couscous, hirs eller quinoa.