Bananpannkakor

Av , 19 januari, 2013 16:23

Ibland blir jag bara sååå trött på att äta gröt och då gör jag ibland bananpannkakor som jag äter med eller utan lönnsirap eller lite honung. Ibland blandar jag ut det med kokosmjöl men jag har fortfarande inte fått den ”rätta” konsistensen utan att ha i ris- eller bovetemjöl.

 • 2 mogna prickiga bananer
 • 2 ägg
 • 1 dl rismjöl
 • 1 dl bovetemjöl
 • 1 tsk bikarbonat
 • lite salt

Mosa bananerna och vispa i äggen. Lägg i de torra ingredienserna och blanda ihop tills det är en jämn smet. Man kan även testa att blanda ihop smeten med kokosmjöl men då får man gå lite på känn vad som behövs för det ska bli en bra, tjock smet (typ amerikanska pannkakor).

Stek tjocka pannkakor i en stekpanna med ganska mycket ghee och kokosfett. Servera genast.

4 svar på “Bananpannkakor”

 1. Lovisa Laine skriver:

  Hej! tror du man skulle kunna byta ut rismjölet och bovetemjölet mot mandelmjöl och isåfall, ska man gå på känn med hur mycket man behöver?

 2. admin skriver:

  Hej Lovisa,
  Det kan man säkert göra, men jag vet inte hur mycket. Det är nog smartare att byta ut det mot kokosmjöl i så fall. Du kan ju googla banana panncake och SCD och se om du hittar något bra recept. Själv tycker jag att de blir godast med bovete/ris/majsmjöl och bikarbonat.
  /Tina

 3. Kristina skriver:

  Hej,

  Jag kör ägg och banan med en mixsstav, i med lite salt och kanel. Thats it! Behövs inget mjöl alls.

  Jag brukar smälta lite kokosolja i en gjutgärnspanna, sen hälla i smeten och ställa in i ugnen på 175 gr (varmluftsugn). Den är klar när den pannkakan fått lite gyllenbrun färg (ca 10-12 min).

  Lycka till!

 4. admin skriver:

  Tack, Kristina!
  /Tina

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy