Ischoklad
Ischoklad är det enda godiset vi får äta på julen med lite gott samvete. Men ät bara lite, exempelvis tre åt gången max två gånger per dag. Annars kommer magen att protestera. Obs att detta inte är bra mat för er som lever på fettreducerad kost.
Det är viktigt att råvarorna är av högsta kvalitet. Jag använder mörk choklad med hög kakaohalt utan mjölk. Kokosfettet jag använder är ekologiskt, virgin, eftersom det är det bästa kokosfettet. Kokosfett innehåller laurinsyra, precis som bröstmjölk, och laurinsyra hjälper våra tarmar att bygga upp sig igen. Det ekologiska kokosfettet går att köpa i hälsokostbutiker. Jag tycker om Cocosa, det smakar som Bounty om man äter det direkt i en sked.
Ischoklad
- 100 g mörk mjölkfri choklad
- 50 g virgin ekologiskt kokosfett
Smält choklad och kokosfett i ett vattenbad (t ex en djup porslinstallrik ovanpå en kastrull med vatten som kokar upp).
Rör runt tills det smälta har blandat sig väl med varandra.
Häll upp ischokladen i små aluminiumformar och ställ svalt så att de stelnar.
Förvaras kallt, förslagsvis i en plastlåda med smörpapper mellan lagren.