Intressant artikel om tarmbakterier

Av , 25 april, 2014 19:03

Jag har ju tidigare skrivit mycket om probiotika och tarmbakterier, men idag såg jag denna artikel som var väldigt intressant. För den som inte är så bra på engelska ska jag försöka sammanfatta den lite kort nedan. Visste ni alltså följande sju saker om tarmbakterier? Jag kände inte till alla sju saker i alla fall.

Fortsätt läs 'Intressant artikel om tarmbakterier'»

Glad påsk och påskäggets frestelser

Av , 20 april, 2014 11:00

Jag vill bara önska alla kära läsare en glad påsk och hoppas att ni alla har kunnat motstå sockerbomberna i påskäggen på bästa sätt. Själv fick jag ett mycket fint chokladägg av min arbetsgivare som jag lyckades krossa på väg hem genom att jag lade den i ryggsäcken och lutade mig bakåt när jag stod upp i tunnelbanan… Men chokladätaren härhemma åt glatt upp det ändå. Jag har tagit ett par rutor med mörk choklad så här under påsken, och jag är så glad att jag inte föll för frestelsen att äta mer. På jobbet stod ett gigantiskt påskägg framme som fylldes på varje dag och sockervargarna åt där hela tiden.

Fortsätt läs 'Glad påsk och påskäggets frestelser'»

Bra skrivet om alternativa metoder

kommentarer Kommentarer inaktiverade för Bra skrivet om alternativa metoder
Av , 15 april, 2014 18:45

Jag hittade den här artikeln som handlar om alternativa metoder och är skriven av Bertil Wosk, som grundade Holistic. Den var så bra skriven att jag bara måste posta den här. Den förklarar skillnaden mellan alternativ/komplementär medicin och vanlig skolmedicin på ett utmärkt sätt. Läs här. Det är alltså en replik till Expressens journalist (som tydligen upptäckte sitt hjärtfel när hon wallraffade en alternativmedicinare som såg att hon hade problem med hjärtat och någon månad senare upptäckte läkarna att alternativaren faktiskt hade rätt).

Om foliehattar och vetenskapsmän

Av , 12 april, 2014 19:39

De senaste veckorna har tydligen Expressen skrivit en del om olika alternativbehandlingar som deras journalist har utforskat på bästa Wallraffande sätt genom att vara patient. Journalisten har därefter konfronterat de alternativterapeuter som hon wallraffat och låtit skolmedicinskt utbildade läkare se de dolda videoinspelningarna och såga allt alternativarna sagt.

Fortsätt läs 'Om foliehattar och vetenskapsmän'»

Panorama Theme by Themocracy