Zucchinsoppa

Av , 10 oktober, 2010 16:41

Ursprungssoppan, som min mor hittade i en tidning på 80-talet när zucchinin var en relativt ny grönsak i Sverige (i alla fall i mina skånsk-halländsk-uppländska trakter), innehöll crème fraîche som ger soppan lite syrlighet. Eftersom jag inte tål mjölk har jag i kokosmjölk istället och tillsätter lite citron. I ursprungsreceptet står det potatis men jag har ersatt det med sötpotatis istället.

Zucchinisoppa (3 portioner)

  • 1 stor zucchini/squash, skivad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 2 sötpotatisar
  • 8 dl vatten
  • 2 tsk grönsaksbuljong utan jäst
  • 1/2 citron
  • 1 tsk torkad dragon, smulad
  • salt och peppar
  • 3 dl kokosmjölk (ungefär en kokosmjölksburk)

Skala potatisen och skär den i bitar.

Häll upp oljan i en gryta och stek vitlöken snabbt och häll i löken och rör om 5 minuter tills löken är genomskinlig.

Tillsätt potatisen och zucchinin.

Häll på vatten så att det täcker grönsakerna.

Lägg i grönsaksbuljongen, dragon, salt och peppar och låt koka upp under lock.

Koka grönsakerna i 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.

Häll över grönsakerna i en mixer och mixa dem till en slät smet.

Häll tillbaka grönssaksmixen i soppgrytan och tillsätt 3 dl kokosmjölk (ungefär en burk). Tillsätt citronsaften.

Koka upp försiktigt och rör om soppan så att kokosmjölken blandas väl med soppan.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy