Jordnötsbrownies

Av , 13 januari, 2013 11:15

Detta recept är enkelt att göra och jag hittade det i Elaine Gottschalls bok så de är SCD-legal. Men som vanligt: ät inte för många av dem, bara en om dagen så att magen inte ballar ur av sötman och nötterna som många av våra magar är lite känsliga för. Själv klarar jag bara av att äta en ruta åt gången, sen tycker jag att den smakar lite konstigt. Kanske ska man ha i kryddor typ kanel, kardemumma, ingefära eller malda kryddnejlikor för att den ska få lite bättre smak? Jag får återkomma när jag testat det.

  • 2,5 dl jordnötssmör (osötat, ekologiskt)
  • 1,25 dl honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

Häll upp smeten i en väl smord (med ghee eller kokosfett t ex) ugnsform i storleken 20 x 20 cm. Det går också att använda vanligt bakplåtspapper.

Grädda 25-30 min i 180°C i ugn tills ytan är lätt brun.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy